Unió de Pagesos se suma amb una tractorada a la protesta contra la variant de la Vall d'en Bas

La mobilització, promoguda també per Salvem les Valls, tindrà lloc aquest diumenge al polígon La Serra, a tocar del giravolt dels túnels de Bracons

Salvem les Valls torna a la mobilització per aturar infraestructures «innecessàries».
Salvem les Valls torna a la mobilització per aturar infraestructures «innecessàries». | @les_valls.
10 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:42h
Unió de Pagesos ha convocat per aquest diumenge, 12 de desembre, una marxa de protesta en contra del projecte de construcció de la variant de les Preses-la Vall d'en Bas, a la Garrotxa. En la convocatòria es convida a participar-hi tothom a partir de les 9:30 h al polígon La Serra, a la Vall d'en Bas (a tocar del giravolt dels túnels de Bracons), des d'on sortirà una manifestació que seguirà una ruta per alguns dels espais afectats per aquest projecte.

D'aquesta manera el sindicat se suma a la convocatòria feta pel col·lectiu Salvem les Valls en defensa del territori i que també té el suport de la Cooperativa Verntallat, que agrupa més de 300 socis i que enguany celebra cinquanta anys des que va ser creada. El sindicat ha convocat els assistents a participar en la protesta tot seguint el recorregut ja sigui a peu, amb bicicleta o amb tractor. Aquesta serà la segon ocasió que el sindicat agrícola i ramader convoca una protesta contra aquesta infraestructura, tal com va fer el març de 2020.

Segons Salvem les Valls, la mobilització contra "aquest projecte d'autovia", continuació de l’eix Vic-OlotFigueres (les mal anomenades “variants” d’Olot i Les Preses) consistirà en una caminada: se sortirà del polígon La Serra, s'enfilarà la carretera de les Preses i es passejarà pels espais agrícoles afectats per la construcció d’aquesta "inoportuna infraestructura".

Sobre el terreny, s'explicarà l’impacte que aquesta nova carretera tindria sobre aquests espais, fràgils ambientalment i valuosos a nivell agrari (són terres de conreu considerades de primera qualitat) i paisatgístic.

Els ecologistes de Salvem les Valls creuen fermament que aquests espais s'han de conservar "si volem combatre de forma seriosa la crisi ecològica i energètica, i al mateix temps garantir-nos la sobirania i la seguretat alimentària".

Igualment, creuen que hi ha alternatives a la construcció de les “variants”, molt més respectuoses amb l’entorn i les necessitats de la població.

 
Arxivat a