El PSC de comarques gironines demana 1 milió d'euros per a les variants d'Olot i la Vall d'en Bas

És una de les esmenes que han presentat al pressupost de la Generalitat, que consideren "poc generosos", especialment al Baix Empordà, el Pla de l'Estany i la Garrotxa

10 de desembre del 2021
Actualitzat a les 11:58h
Els diputats socialistes de les comarques gironines,–Sílvia Paneque, Òscar Aparicio i Mònica Ríos– han presentat esmenes al pressupost de la Generalitat per un valor d'1.800.000 euros, essent-ne la més significativa, quant a recursos econòmics, la del projecte executiu de les variants d'Olot i les Preses-la Vall d'en Bas amb un milió d’euros.

El PSC ja va denunciar quan es van conèixer els pressupostos que els pressupostos de la Generalitat de Catalunya tenien molt marge de millora i que havien estat poc generosos amb les comarques gironines, ja que “el total de la població de la província és el 10% de Catalunya i les inversions al territori signifiquen tan sols el 6,5%”.

Els tres diputats gironins han recordat que tret de l’Alt Empordà i el Ripollès, totes les comarques gironines veuen disminuït l’import de les inversions en el pressupost que ha presentat el govern de la Generalitat d’ERC i Junts. En el cas del Baix Empordà un -32% respecte del 2020, la Garrotxa un -11%, el Pla de l’Estany un -21% i la Selva un -3%. 

Els socialistes també han demanat una partida de 100.000 euros pel projecte de millora del parc de bombers de la Jonquera i 100.000 euros per la redacció del projecte del nou parc de bombers de Lloret de Mar. També hi ha una esmena de 100.000 euros per a la revisió del projecte executiu de la variant de la Bisbal d’Empordà.
 

A l’àmbit de la salut els socialistes, que ja van denunciar que “és inaudit que el govern de la Generalitat no inverteixi ni un euro en el nou Hospital Josep Trueta després de 10 anys d’espera i que ha de donar servei a tota la demarcació” han presentat esmenes per valor de 200.000 euros per licitar el projecte del nou Hospital Josep Trueta de Girona a Salt (150.000 €) i el projecte del nou CAP Eixample de Girona (50.000 €). Els diputats han lamentat que “que el nou Trueta no sigui una realitat després de tants anys d’esperar-lo i han recordat que els gironins i gironines precisament en sanitat no han vist satisfetes algunes de les seves peticions urgents com el CAP a l’Eixample de Girona”.
             
Pel que fa a educació, els socialistes han fet esmenes per valor de 300.000 euros al Ripollès, Gironès i Baix Empordà. El projecte bàsic de l’escola de primària l’Empordanet a la Bisbal d’Empordà (50.000 €), el projecte de l’Institut escola de Sant Joan de les Abadesses (50.000 €), l’adequació i rehabilitació de l’Institut Salvador Espriu de Salt (100.000 €), el projecte bàsic de l’Institut Salvador Sunyer de Salt (50.000 €) i el projecte bàsic per a la construcció de l’Escola d’Adults de Salt (50.000 euros) són les inversions que els diputats socialistes gironins demanen a la Generalitat.  

 
Arxivat a