Pessebres tradicionals i contemporanis envaeixen Olot del 4 al 9 de gener

Es podran visitar els muntatges al pati de l’Hospici, al Museu dels Sants, a Can Trincheria, a la Biblioteca Marià Vayreda i al Claustre del Carme

Un diorama del pessebre exposat a Can Trincheria, a Olot.
Un diorama del pessebre exposat a Can Trincheria, a Olot. | Xavier Borràs.
NacióGarrotxa
03 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:34h
Nadal a Olot sempre és sinònim de pessebres. Del 4 de desembre al 9 de gener es veuran diverses instal·lacions a l’Hospici, al Museu dels Sants, a Can Trincheria, a la Biblioteca Marià Vayreda i al Claustre del Carme, tal com van detallar aquest dijous en seu municipal el batlle, Pep Berga, i Miquel Serrat, responsable de l’Agrupació de Pessebristes.

El Pessebre de la Ciutat s’instal·larà, novament, a la part central del Pati de l’Hospici. David López proposa un muntatge molt estètic i visual amb les figures de gran format, patrimoni de la ciutat. El muntatge consta de cinc cilindres de diferents dimensions al mig del pati,  il·luminats que s’enlairen i s’endinsen a la foscor de la nit. El títol l’ha volgut relacionar amb el moment actual, comparant i jugant amb la llum que hi havia en el moment que neix Jesús i ara que es veu la llum després de la pandèmia.

S’aconsella veure aquest pessebre de fosc ja que els efectes de dia no son els mateixos. A sota les voltes del pati de l’Hospici es podran veure els diorames exposats per l’Agrupació de Pessebristes de la Garrotxa. 

Teresa Muela presenta un pessebre popular amb les figures del fons dels Museus d’Olot a l’entrada de Can Trincheria. Serà un pessebre tradicional, amb molsa, suro i els elements característics dels pessebres familiars. Al primer pis de Can Trincheria, també es pot visitar el pessebre familiar iniciat per Ignasi de Trincheria a les darreries del segle XVIII i que ocupa les parets d’una estança de la casa.

Al claustre del Carme es mostrarà el pessebre més contemporani. Els alumnes de segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Decoració i del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Escultura Aplicada a l’Espectacle s’encarreguen del muntatge.

A les finestres de la Biblioteca Marià Vayreda, els alumnes de l'aula de Ceràmica de l'Escola Municipal d'Expressió presenten Conte d’hivern, un treball col·lectiu en reconeixement a la il·lustradora Jill Barklem.

Finalment, al Museu dels Sants, es pot visitar l’Espai Ramon Amadeu (Barcelona, 1745-1821), el primer pessebrista català documentat, que ja feia figures nadalenques pel cap baix des de 1794.

I si amb tot això no en teniu prou, us falta alguna figura del pessebre, no trobeu el tió o esteu buscant el millor regal Km. 0, teniu una cita amb la Fira del Pessebre al centre d’Olot, del 4 al 7 de desembre.
 
Arxivat a