Presenten la delegació de la Fundació Oncolliga a Sant Jaume de Llierca

Té com a finalitat millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer

NacióGarrotxa
02 de desembre del 2021
Actualitzat a les 12:23h
Un moment de la presentació de l'Oncolliga a Sant Jaume de Llierca.
Un moment de la presentació de l'Oncolliga a Sant Jaume de Llierca. | @SantJaume.
El passat divendres, 26 de novembre, es va presentar la delegació de Sant Jaume de Llierca de la Fundació Oncolliga Girona, una entitat sense ànim de lucre que té per objectius bàsics millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i dels seus familiars i proporcionar entre la població hàbits saludables per prevenir aquesta malaltia.
 
L’acte va comptar amb diverses intervencions, entre elles la de la presidenta d’Oncolliga Girona, Paqui Badosa, qui va explicar que el què diferencia aquesta entitat respecte d’altres similars és que el seu àmbit d’actuació és estrictament gironí i, a més, va néixer per ocupar un lloc que consideraven que mancava: atendre els pacients quan han de fer el pas de deixar l’hospital i tornar a casa.

La Fundació Oncolliga té com a finalitat millorar la qualitat de vida de les persones afectades de càncer i ofereix diversos serveis que es financen principalment a través d’actes benèfics organitzats per les delegacions.
 
Segons Conrad Vila, responsable de la delegació a Sant Jaume de Llierca, “des de la Fundació Oncolliga es considera important tenir presència activa al territori per poder donar servei de manera més efectiva, ja que d’aquesta manera es pot ampliar el nombre de persones a qui es pot donar atenció”.

El batlle, Jordi Cargol, va acompanyar els representats de la Fundació a la presentació tot destacant “la importància de la feina d'acompanyament al malalt”. Cargol va explicar que “aquestes feines d'acompanyament són molt valuoses, ja que el nostre sistema sanitari no les cobreix i s'han de cobrir des d'altres bandes”.
 
“Estem molt orgullosos que Sant Jaume de Llierca compti amb una delegació. Cal agrair a tots els voluntaris i voluntàries aquesta magnífica feina que fan per facilitar la vida al malalt” , va afegir Cargol.