Tot a punt per la desena edició del Festival Elmini d'Olot

Tindrà lloc en dos espais de la ciutat –la Sala El Torín i l'Orfeó Popular Olotí–, des d'aquest divendres i fins a dimecres vinent

Clara Poch i Marçal Calvet clouran l'Elmini d'enguany a la Sala El Torín.
Clara Poch i Marçal Calvet clouran l'Elmini d'enguany a la Sala El Torín. | @microscopi.
NacióGarrotxa
02 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:35h
La nova edició del festival de música Elmini, la desena, que tindrà lloc en dos espais de la ciutat d'Olot, la Sala El Torín i i l'Orfeó Popular Olotí, engega aquest divendres 3 de desembre fins al dimecres vinent, 8 de desembre. Són is dies de festival per a celebrar no només aquestes deu edicions, sinó, també, pel retorn de la cultura, dels esdeveniments i de la música en viu.

Sala El Torín
Els artistes internacionals Adams Giles Levy, compositor anglès i que actuarà en solitari, i Steve Smyth, australià que presentarà el seu nou àlbum amb la seva banda The Diablos, encetaran la desena edició amb una nit de rock i blues. Dissabte s'hi continuarà amb les actuacions dels gironins Kàfkia, i el concert elèctric i amb banda dels Los Tiki Phantoms, una banda barcelonina coneguda ja internacionalment, que oferiran versions de tota la vida però amb un estil més personal que barreja el Surf clàssic, Garage, Rock & Roll i espagueti western.

Diumenge serà una nit molt especial. Començarà St Woods, un artista madrileny que acaba de treure el seu primer àlbum debut i que s’està posicionant com un dels artistes indie de l'Estat amb més projecció. I es tancarà la nit amb el potent directe de la banda BigBlack Rhino. Hi ha moltes ganes, també, el dimarts dia 7 del concert amb banda sencera de Joan Colomo, molt estimat dins el festival, perquè de fet Joan Colomo ja formava part del cartell de la primera edició de l'Elmini.

Orfeó Popular Olotí
Els ja consolidats Concerts d’estar per casa es divideixen en tres tardes, dos concerts per dia. S´hi podrà veure, dissabte a la tarda, Eric Fuentes, conegut per la seva mítica banda Unfinished Sympathy, què farà un recorregut pels seus 30 anys de trajectòria, molta d'ella en solitari; i el projecte en solitari de Jordi Serradell, que presentarà en duet el seu darrer treball.

Diumenge serà el torn de la valenciana Clara Andrés, i del projecte en duet d’Alba Carmona, ex-cantant de Las Migas, que mostrarà el seu últim àlbum de flamenc al costat d'un guitarrista brillant. I dilluns es clouran els Concerts d’estar per casa amb Massa, conegut per ser el cantant dels mítics Teràpia de Shock i que ha iniciat, també, un camí en solitari, i amb Roger Usart, que presentarà el seu últim àlbum en català i de ben segur que també  sorprendrà amb temes de la seva llarga trajectòria musical.

Cloenda del festival
La cloenda de la desena edició de l'Elmini serà el dimecres 8, a la tarda, a la Sala El Torín, amb la nova proposta de Clara Poch i Marçal Calvet, que surten de la seva disciplina, el circ, amb un nou treball musical anomenat Fortuna, en què han apostat per un gir artístic i presentar un concert performatiu i amb nous llenguatges d’expressió. Aquest concert està programat conjuntament amb Olot Cultura.

El festival Elmini és creat i organitzat per l’associació La Química, entitat sense ànim de lucre formada per diverses persones actives tant en el camp de la música, les arts, la gestiócultural, que, de manera directa, estan relacionades amb la comarca de la Garrotxa.

Elmini va néixer amb la idea i l’objectiu de portar a la ciutat d’Olot concerts en solitari d’artistes que habitualment es presenten acompanyats del seu grup. Això ha fet que des de la primera edició i fins avui, que s'arriba ja a la desena, el festival tingui un format intimista amb la voluntat de potenciar la connexió i interacció entre músic i públic, i amb un cartell sempre arriscat tot apostant perla música independent, alternativa i emergent que l'ha convertit en un dels festivals d'hivern de referència a Catalunya.

En definitiva, l'Elmini és més que un festival. A més de voler acostar públic i artistes mitjançant concerts íntims i de petit format, també vol ser una plataforma per als artistes emergents i un festival de referència, tant per la seva proposta innovadora, com per la qualitat de la seva programació i el seu eclecticisme. I tot plegat en un indret de Catalunya apartat de les grans ciutats, on també es pretén potenciar totes les qualitats turístiques, gastronòmiques, històriques i culturals que té la capital de la Garrotxa.
 
Arxivat a