El Mercat d'Olot celebra el setè aniversari en un 2021 amb bons resultats

A partir de les restriccions imposades arran de la pandèmia, s’ha detectat un important increment de la demanda de productes de qualitat i proximitat

Els placers han celebrat l'aniversari bufant les espelmes d’un pastís a l’entrada de la plaça Mercat.
Els placers han celebrat l'aniversari bufant les espelmes d’un pastís a l’entrada de la plaça Mercat. | @olotuit.
NacióGarrotxa
01 de desembre del 2021
Actualitzat a les 10:06h
Aquest mig matí de dimarts, 30 de novembre, els placers del Mercat d’Olot han celebrat el setè aniversari de la inauguració de les actuals instal·lacions. Durant aquest temps, la plaça ha experimentat un augment de llocs de treball i ha assolit uns bons resultats de facturació que s’han mantingut aquest 2021, tot i la crisi generada per causa de les restriccions imposades arran de la pandèmia. En aquest sentit, durant el darrer any s’ha detectat un important increment de la demanda de productes de qualitat i proximitat.

Paral·lelament, aquest 2021 s’han dut a terme importants canvis, com el salt cap a la digitalització amb la botiga en línia del Mercat d’Olot. En concret, durant aquests primers dies d'implementació ja s’han realitzat 20 peticions que suposen 72 comandes, amb què s'han superant els 1.200 euros. Alguns dels clients de la botiga en línia del Mercat d’Olot ja han repetit i totes les comandes s’han pogut lliurar sense incidències. De totes elles, el 48% s’han recollit directament al Mercat.

A part, s’ha consolidat l’oferta de la plaça amb noves incorporacions. La darrera ha estat “El pa de Can Maula”, d’Albert Serralvo i Canut, una empresa de sis generacions de flequers amb finca i obrador a Melianta (Pla de l'Estany) que, ara, s’han animat a fer el pas a la Garrotxa amb pa artesà fet amb forn de llenya i productes ecològics.

La commemoració d’aquest dimarts també ha volgut servir com un acte de record i homenatge de l’Associació de Placers de la Plaça Mercat d’Olot a Jordi Fàbregas Forner, propietari de ‘El Fesolaire Petit’, que va traspassar aquest passat mes d’octubre de 2021. 

La plaça Mercat, un actiu del centre d’Olot 
El 28 de novembre de 2014 es van inaugurar els 3.900 m2 del nou Mercat d’Olot. La nova plaça Mercat va suposar un gran canvi a nivell qualitatiu i quantitatiu per als olotins així com per l'aposta de teixir sinergies en una superfície comercial (Mercadona). En aquest sentit, actualment el Mercat d’Olot atén de 8 a 19 h de forma ininterrompuda entre setmana i els dissabtes de 8 a 15 h; fet que ha suposat un augment dels clients i la consolidació de franges de compres segons les edats. 

Els clients de la plaça Mercat posen en relleu la qualitat dels productes que s’hi ofereix així com el servei. Pel que fa a la procedència, majoritàriament són d’Olot i de la Garrotxa, tot i que també s’ha registrat un augment del nombre de persones de la comarca que visiten les instal·lacions, i, igualment, un increment de visitants que aposten per comprar producte gastronòmic local i de qualitat.

Per a commemorar el setè aniversari, els placers ho han celebrat bufant les espelmes d’un pastís a l’entrada de la plaça Mercat. 
Arxivat a