Un mestre de Santa Pau engega un mirofinançament per a un llibre amb 25 somnis d'infants d'arreu del món

Adrià Homs donarà un exemplar a cada escola pública de Catalunya i en cedirà un miler a Open Arms

NacióGarrotxa
29 de novembre del 2021
Actualitzat a les 9:31h
Una de les pàgines del llibre d'Adrià Homs.
Una de les pàgines del llibre d'Adrià Homs. | @adriahoms.
L'any 2014 Adrià Homs, un mestre de primària de Santa Pau (Garrotxa), va començar un viatge per diversos continents –que va durar gairebé quatre anys– i hi va recollir desenes de somnis de mainades d'arreu del món. Ara, ha decidit recopilar-ne alguns –25, en total– i convertir-los en un llibre (Somiem? El llibre dels somnis) que inciti a la reflexió. Per a fer-ho, ha engegat una campanya de micromecenatge a Verkami. L'objectiu: aconseguir 7.500 euros per editar-ne 4.000 exemplars.

D'aquests quatre mil exemplars, dos mil sis-cents seran per a les escoles públiques de Catalunya i un miler més per a Open Arms. La resta formen part dels paquets de recompensa que rebran els participants. La iniciativa compta amb la participació de 26 il·lustradors que han posat color a cadascuna de les històries.

Fatoumata, 6 anys. Bamako, Mali. El seu somni és tenir una pinta per aprendre a fer pentinats. Hamedra, 12 anys. Nouadhibou, Mauritània. Tenir una bicicleta és el seu somni. Alí, 7 anys, de Togo. Somia amb tenir pares després que ell i el seu germà es quedessin orfes. A l'altra banda, hi ha la Florisbeth, del Panamà, que vol tenir un gosset o l'Amol, del Nepal, que somia amb formar part de l'exèrcit i fer de soldat. Aquests són alguns dels 25 somnis que recull el llibre d'Adrià Homs.

Fa set anys va iniciar un viatge fent autoestop que el va dur per l'Àfrica, Àsia, Amèrica i Europa. Va durar gairebé quatre anys i durant aquell temps va recollir desenes d'històries i desitjos d'infants d'entre 4 i 13 anys que trobava pel camí. A la tornada va decidir donar forma a tot aquest material amb un llibre on aplegar alguns d'aquests somnis.

"Tenia fotografies, però no tenia els permisos de les famílies per a fer-les servir i vaig pensar que seria interessant aportar-hi un punt més, amb il·lustracions", explica Homs. Tots els il·lustradorshan escollit un dels contes i hi han posat vida de manera totalment "desinteressada".


Arribar als 7.500 euros
De moment, ja ha aconseguit més de 6.000 euros i, si assoleix l'objectiu, la intenció és lliurar un exemplar a cadascuna de les 2.600 escoles públiques que hi ha a Catalunya. També, en vol cedir un miler a Open Arms, "per la tasca que està fent al Mediterrani".

La resta formen part dels packs que les persones que vulguin fer aportacions es poden endur com a "recompensa". També hi ha la possibilitat d'adquirir punts de llibre il·lustrats o làmines.

Durant el seu viatge, Adrià Homs ha fet diferents projectes, entre els quals destaquen la sèrie de documentals educatius “Com és el teu pupitre?”, que ha enregistrat a l'Amèrica Llatina amb la col·laboració de la Fundació PROIDE o l'entrevista a Pepe Mujica, expresident d'Uruguai, publicada al llibre Un altro Presente è Posibile, de l'editorial italiana EDT. El 2016, en ple viatge, va ser un dels guanyadors del concurs "Es busquen aventurers", de LATAM Airlines.