1 de 10
variants

Salvem les Valls es mobilitza contra les «variants» d'Olot i la Vall d'en Bas

Aquest dissabte, amb una taula rodona a Can Trona, i el diumenge 12 de desembre amb una marxa lenta pels espais afectats

Salvem les Valls continua la mobilització per a preservar la Garrotxa . | @les_valls.
per Xavier Borràs, Vall d'en Bas, Catalunya | 26 de novembre de 2021 a les 11:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 26 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
A la Garrotxa la lluita contra la continuació de l’eix Vic-Olot-Figueres continua, especialment de la mà de Salvem les Valls, que aquest dissabte, 26 de novembre, ha convocat una taula rodona a Can Trona, a les cinc de la tarda, per a parlar sobre mobilitat, biodiversitat i territori en relació amb les anomenades "variants" projectades a Olot i a les Preses-la Vall d'en Bas.

En aquest acte hi intervindran Maria Àngels Alió, geògrafa i coordinadora del Centre de Recursos en Ecologia Social; Josep Maria Mallarach, llicenciat en Ciències Geològiques i doctor en Biologia, a més de consultor ambiental –va ser el primer director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa–; i, Francesc Magrinyà, enginyer de Camins, doctor en Urbanisme, professor agregat de la UPC i oordinador del Grup de Recerca EXIT-IntraScapeLa. L'acte també es podrà seguir en línia des d'aquest vincle.


Des de Salvem les Vall creuen que "després d’imposar-nos el túnel de Bracons, que el temps ha demostrat que no calia i que ha estat contraproduent en provocar una major saturació del trànsit comarcal, ara es vol obrir una nova carretera a Olot i a la Vall d'en Bas. Avui tenim davant nostre reptes de gran importància. La lluita ecologista i en defensa del territori pren un sentit planetari que ha de donar resposta al canvi climàtic i la crisi de la biodiversitat, sense oblidar que paral·lelament una crisi energètica i de recursos amenaça el funcionament d’un sistema socioeconòmic exhaurit i destructiu".  
 

Cartell de la mobiització que tindrà lloc el 12 de desembre vinent. Foto: @les_valls.


Per als ecologistes garrotxins, els poders polítics i econòmics del país amenacen amb una sortida de la crisi en forma de fugida endavant, tot promovent més ciment i infraestructures i no fent-se responsables de la necessitat d’una transició ecosocial que aturi uns processos que amenacen la vida i la humanitat. A la Garrotxa Salvem les Valls aixeca un crit d’alerta davant d’un projecte de nova carretera, "les mal anomenades variants d’Olot i les Preses que són en realitat la continuació d’una vella infraestructura viària que només fa que aprofundir en la ferida d’una model de desenvolupament caduc i suïcida". 
 

És per això que també conviden tothom a participar en una mobilització que es durà a terme el diumenge, 12 de desembre, amb una marxa lenta a les 09:30 h des del Polígon La Serra; de fet una ruta a peu pels espais afectats per aquestes "variants", on es podrà veure i entendre in situ "el despropòsit que suposa aquest projecte de carretera" i per afavorir un canvi que posi en valor les terres de conreu i els espais naturals i tingui com objectiu "una mobilitat pacificada i una organització territorial basada en la proximitat i la descarbonització". 
 
Participació