Nadal engega a Olot amb la Fira del Pessebre del 4 al 7 de desembre

Al centre de la ciutat s’hi concentraran els artesans i a la plaça del Carme se situarà la carpa d'activitats familiars

A la plaça Major s'hi concentrarà el mercat de Nadal Km 0.
A la plaça Major s'hi concentrarà el mercat de Nadal Km 0. | @olotuit.
NacióGarrotxa
26 de novembre del 2021
Actualitzat a les 9:33h
Després de l’èxit de la novena edició de la Fira Orígens, del dissabte 4 al dimarts 7 de desembre, torna la Fira del Pessebre al centre d'Olot, tal com ha fet conèixer aquest dijous en seu municipal el regidor de Promoció de l'Ajuntament, Estanis Vayreda, junt amb el regidor Aniol Sellabona, que ha anunciat que just aquest divendres s’obriran els llums de Nadal.
 
A la plaça d’Esteve Ferrer hi haurà les tradicionals casetes de fusta on els artesans pessebristes exposaran i posaran a la venda les seves figures. A la plaça Major, com ja és tradició, s’hi concentrarà el mercat de Nadal Km 0: un espai on es podran trobar els millors productes per regalar aquest Nadal fets per artesans i productors de la Garrotxa (des de mel, joieria, moda, productes de fajol o cosmètica natural).

Des de la plaça Major, baixant pel carrer Ferrarons, a la plaça Pia Almoina i al llarg del carrer Alfons Vè hi haurà el mercat de Nadal amb les típiques parades plenes d’articles de Nadal (tions, arbres de Nadal, figuretes de pessebre...). Finalment, baixant pel carrer Major fins la plaça del Carme s’hi distribuiran una trentena de parades al mercat d’artesania amb productes alimentaris i no alimentaris, tots ells fets a mà.

Enguany, després d’una edició sense activitats complementàries com a conseqüència de la COVID, tornaran les activitats a la Fira. Durant els quatres dies, la carpa d’activitats familiars se situarà a la plaça del Carme on d’11 a 14 hores i de 16.30 19.30 hores s’hi faran tallers de manualitats, contes i activitats de construcció de titelles, entre d’altres. El dissabte 4 es podran construir instruments musicals amb material reciclat de la mà de la companyia El drapaire musical. El diumenge 5 hi haurà un taller de figuretes del pessebre titulat

Construïm caganers del pessebre”, mentre que el dilluns 6 de desembre hi haurà l’Espai munta titelles, tauletes de nit reciclades i un grapat de peces per muntar uns titelles molt peculiars amb cargols de fusta. Finalment, el dimarts 7, els nens i nenes podran ser els seus propis constructors de somnis gràcies a la companyia Minimons. 

Formant part d’aquestes activitats familiars, el dilluns 6 a les 17 h el gegantó Tió tornarà a fer una cercavila acompanyat de l’Esbart d’Olot i els Ministrers de la Bouera des de Sant Esteve fins la plaça del Carme. Aquest any, el 4 i 5 de desembre, al passeig de la Muralla hi haurà dues activitats fixes muntades.

El dissabte 4, la companyia Itinerània, proposa un escape room diferent: una misteriosa caravana que amaga un crim i a dins, els enginys dels participants serà imprescindible per posar en marxa el mecanisme que permetrà conèixer la veritable història i saber finalment “qui va matar el meu conill?”, mentre que el diumenge 5 de desembre, la companyia Peus de Porc, muntarà diferents teatrets mecànics on els nens i nenes tindran l’oportunitat de manipular titelles tot intentant guanyar la partida al seu contrincant. 
 
Com a novetat, enguany hi haurà el Fil musical de Nadal durant els 4 dies de la Fira: el dissabte 4 i el diumenge 5 de 18 a 20 hores es podrà gaudir de nadales itinerants pel centre d’Olot de la mà del grup vocal Quartet Mèlt, guanyadors de la tercera temporada del concurs musical de TV3 Oh, happy day. El 5, 6 i 7 de desembre a la tarda, el Fil musical de Nadal tindrà lloc en 3 espais fixes del centre de la ciutat: pati de l’antic Hospital (Nadales en Swing i Men in Swing), plaça de l’Àngel (Double Chick i Bluebell Duet) i plaça del Mig (BKT Brass Band, Nadales en Swing i Nadales amb SUS4).
 
Consulteu la programació de la Fira del Pessebre en aquest vincle.
 
Arxivat a