Olot convida tothom a reflexionar sobre la diversitat dels cossos

Amb el projecte "Normal", durant el pont de desembre –i animats pels Salsichas–, es podrà generar un missatge en un dispositiu mòbil per a parlar de la pròpia "tara"

El projecte Normal s'ha presentat aquest matí a l'Ajuntament d'Olot.
El projecte Normal s'ha presentat aquest matí a l'Ajuntament d'Olot. | @olotuit.
NacióGarrotxa
25 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:52h
La gent que passegi pel centre d’Olot durant el pont del desembre d'enguany, podrà participar del projecte Normal, una activitat participativa que vol fer reflexionar sobre la diversitat dels cossos i els prejudicis que en cataloguen alguns de normals mentre d’altres són foragitats d'aquest "normalitat".

El projecte Normal l'han presentat aquest matí a l'Ajuntamen d'Olot la regidora d’Acció Social, Imma Muñoz, junt amb el tècnic dels Museus d'Olot, Xevi Roura, i Manel Quintana i Maria Camila, els Artistas Salsichas, que s’encarregaran de l'animació.

Per a fer participar-hi tothom que ho vulgui, s’ha creat un dispositiu mòbil de fabricació de pòsters que convida la gent a generar un missatge que pugui parlar de diversitat funcional. El material resultant es col·locarà a diferents punts estratègics de la ciutat.

La iniciativa forma part del projecte “Cossos i ments. La dignitat de la diferència”, impulsat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Olot i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa per a reflexionar sobre la diversitat funcional. Maria Camila Sanjinés i Manel Quintana, els Salsichas –que ja són coneguts a Olot, no endebades van participar al Sismògraf de 2017–, seran els encarregats de dinamitzar l’activitat.

Hi podran participar gent de totes les edats, a qui es convidarà que reflexioni sobre des de quan és normal i que escriguin quina és la seva “tara” al cartell.

El dispositiu mòbil farà parada als instituts de la ciutat a partir del mes de gener. Anirà acompanyat d’un dossier pedagògic per a poder treballar la diversitat funcional a l’aula.
Arxivat a