Diversitat

Olot convida tothom a reflexionar sobre la diversitat dels cossos

Amb el projecte "Normal", durant el pont de desembre –i animats pels Salsichas–, es podrà generar un missatge en un dispositiu mòbil per a parlar de la pròpia "tara"

per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 25 de novembre de 2021 a les 11:29 |
El projecte Normal s'ha presentat aquest matí a l'Ajuntament d'Olot. | @olotuit.
La gent que passegi pel centre d’Olot durant el pont del desembre d'enguany, podrà participar del projecte Normal, una activitat participativa que vol fer reflexionar sobre la diversitat dels cossos i els prejudicis que en cataloguen alguns de normals mentre d’altres són foragitats d'aquest "normalitat".

El projecte Normal l'han presentat aquest matí a l'Ajuntamen d'Olot la regidora d’Acció Social, Imma Muñoz, junt amb el tècnic dels Museus d'Olot, Xevi Roura, i Manel Quintana i Maria Camila, els Artistas Salsichas, que s’encarregaran de l'animació.


Per a fer participar-hi tothom que ho vulgui, s’ha creat un dispositiu mòbil de fabricació de pòsters que convida la gent a generar un missatge que pugui parlar de diversitat funcional. El material resultant es col·locarà a diferents punts estratègics de la ciutat.

La iniciativa forma part del projecte “Cossos i ments. La dignitat de la diferència”, impulsat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament d’Olot i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa per a reflexionar sobre la diversitat funcional. Maria Camila Sanjinés i Manel Quintana, els Salsichas –que ja són coneguts a Olot, no endebades van participar al Sismògraf de 2017–, seran els encarregats de dinamitzar l’activitat.


Hi podran participar gent de totes les edats, a qui es convidarà que reflexioni sobre des de quan és normal i que escriguin quina és la seva “tara” al cartell.

El dispositiu mòbil farà parada als instituts de la ciutat a partir del mes de gener. Anirà acompanyat d’un dossier pedagògic per a poder treballar la diversitat funcional a l’aula.

 

Participació