Can Trona fa cinc anys com a Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas

Tot i el parèntesi causat per les restriccions imposades arran de la pandèmia, durant aquest lustre l'han visitat gairebé 32.000 persones

Can Trona celebra cinc anys.
Can Trona celebra cinc anys. | Arxiu NG.
24 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:16h
Aquest any 2021, Can Trona, el Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, ha fet cinc anys, un bon moment per a fer balanç, tal com assenyala el butlletí municipal La Vall Bull, que cada trimestre arriba a totes les llars dels set pobles que conviuen en aquest municipi d'una mica més de 3.000 habitants de la Garrotxa.

Al llarg d’aquest quinquenni han passat pel centre uns 31.692 usuaris; és a dir, una mitjana anual de 6.338 persones. Tenint en compte que el 2020 es va haver de tancar més de mig any i que el 2021 es va continuar amb cabudes reduïdes a causa de les restriccions imposades arran de la pandèmia, els nombres són prou positius, perquè cada vegada són més les persones que s’hi apropen i participen en les múltiples activitats que s’hi organitzen.

El Centre de Cultura i Natura ha esdevingut un equipament polivalent i de territori, amb una gran capacitat per a promoure accions, dinamitzar la comunitat en l’àmbit cultural i generar espais de espais de reflexió i d'investigació.

Durant aquest lustre de vida, s'ha treballat a partir d'uns eixos molt concrets, que ja són el segell, l'empremta, del centre:
  • la posada en valor del patrimoni rural;
  • l'educació en valors;
  • el compromís social;
  • el respecte pel medi natural;
  • la col·laboració amb entitats, projectes i artesans locals.
Igualment, s’han comissariat diverses exposicions amb artistes locals per a fer conèixer les seves obres: Àlex Noguer, Jordi Traveria, Joana Vilalta, Joaquim Castanyer i Nina Bas.