L'Institut La Garrotxa guanya el primer premi del concurs «Medicaments: quin quan, com»

Organitzat per SIGRE, el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i la UB té l'objectiu de fomentar l'educació mediambiental dels joves estudiants

Els guanyadors del concurs sobre reciclatge de medicaments de l'Institut La Garrotxa.
Els guanyadors del concurs sobre reciclatge de medicaments de l'Institut La Garrotxa. | @olotuit.
NacióGarrotxa
24 de novembre del 2021
Actualitzat a les 8:52h
Un grup d'alumnes i la seva professora de l'Institut La Garrotxa d'Olot han aconseguit el Primer Premi del IV Concurs"Medicaments: quin quan, com", convocat per SIGRE (sistema integrat de gestió i recollida d'envasos), el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya i l'Institut de Desenvolupament de la Universitat de Barcelona.
 
L'objectiu d'aquesta iniciativa és fomentar l'educació mediambiental dels joves de segon cicle d'Educació Secundària i de primer curs de Batxillerat de les escoles i instituts, públics i privats, de Catalunya. Així mateix, els premis pretenen reconèixer la tasca realitzada, en aquest sentit, des dels centres educatius, a més de posar en valor el paper fonamental de les farmàcies en la gestió mediambiental dels residus de medicaments i els seus envasos.
 
El Concurs forma part del Projecte d'Aprenentatge i Servei (APS) de SIGRE, una proposta educativa que combina activitats d'aprenentatge amb activitats de servei a la comunitat.
 
"Reciclar Medicaments: per a tu per a tots" és el títol del tríptic guanyador, presentat pels alumnes Júlia González, Pol Mascarella, Júlia Sabé, Daniel Verdaguer i Aina Vila, sota la coordinació de la professora Laia Planella.
 

Part del tríptic guanyador sobre el reciclatge de medicament elaborat pels alumnes de l'INS La Garrotxa. Foto: @InsLaGarrotxa.


El jurat ha valorat especialment la precisió i claredat amb la qual els alumnes han abordat la importància de reciclar correctament els envasos buits o amb restes de medicaments al Punt SIGRE de la farmàcia, així com la creativitat, qualitat i idoneïtat del contingut i el mateix disseny artístic aplicats.
 
Sobre SIGRE Medicament i Medi Ambient
SIGRE Medicament i Medi Ambient és una entitat sense ànim de lucre creada per iniciativa de la indústria farmacèutica, amb la col·laboració de la distribució i les farmàcies, per a garantir la correcta gestió mediambiental dels envasos i restes de medicaments d'origen domèstic.
 
SIGRE persegueix un doble objectiu:
 
• El mediambiental: reduint els perjudicis mediambientals que els envasos i restes de medicaments poden ocasionar, mitjançant la prevenció dels residus en origen i el correcte tractament mediambiental dels residus generats a la fi de el cicle de vida del medicament.
• El sanitari: afavorint la no acumulació de medicaments a les llars i sensibilitzant el ciutadà sobre els riscos sanitaris derivats de l'ús inadequat dels mateixos.
Arxivat a