1 de 10
Gastronomia

El «Delit» gastronòmic de la Garrotxa ja té un portal en línia de referència

Quatre-cents establiments de la comarca (productors, comerços, restaurants, cafeteries…), formen part d’aquesta plataforma digital, presentada en el marc de la Fira Orígens

Estanis Vayreda durant la presentació del portal Delit a la Fira Orígens. | @olotuit.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 23 de novembre de 2021 a les 09:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest diumenge, 21 de novembre, ha tingut lloc la presentació de Delit, una plataforma que aglutina l’oferta gastronòmica de la Garrotxa. Tot coincidint amb la celebració de la Fira Orígens, s’ha fet el llançament d’aquest portal web que relaciona l’oferta de la comarca i la dinamitza perquè l’usuari la descobreixi i conegui on i com poder-ne gaudir. 
 

Delit és el resultat de la feina conjunta entre DinàmiG, l’Ajuntament d’Olot, el Consell
Comarcal de la Garrotxa
, Turisme Garrotxa, ADRINOC, el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, la plaça Mercat, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa i l’Associació de Comerciants d’Olot amb l’objectiu de visualitzar l’oferta gastronòmica de la comarca i promoure-la entre locals i visitants, tot aplegant-hi tots els productors i comerços agroalimentaris a més de tots els restaurants i bars de la comarca, per a crear vincles entre ells i relacionar els projectes de manera que de cada producte l’usuari podrà saber-ne qui el produeix, on es pot comprar, on es pot degustar i quines opcions d’oci i descoberta té per a gaudir-ne.

 
La plataforma gastronòmica es posa en marxa per donar l’oportunitat a la població local de conèixer el producte de proximitat de forma integral. També, s'adreça als visitants perquè puguin descobrir la Garrotxa a través de la gastronomia i inspirar-los a través dels sentits. Perquè la gastronomia és, juntament amb la natura, un dels principals actius de la comarca. És també una de les accions del Pla de reactivació de la Garrotxa on es contempla, entre d’altres, l’objectiu de promoure i fer visibles els sectors més afectats per la crisi generada arran de la pandèmia, com ha estat el cas la restauració, els comerços i els petits productors gastronòmics. 

 

Quatre-cents establiments ja formen part d’aquesta plataforma. Al web hi ha productors, restaurants, comerços d’alimentació i experiències que s’aniran ampliant a mesura que s’hi afegeixin nous establiments.

El portal permet escollir un producte o servei per preu i tipologia de restaurants, les certificacions de qualitat i serveis per comerços i productors i la participació en projectes locals o comarcals com per exemple la Carta Europea de Turisme Sostenible, el Garrotxa Approp o Fet al Parc. Aquests distintius posicionaran l’establiment o productor que en disposi a la plataforma, promovent així aquells negocis que facin les coses ben fetes i promoguin els projectes reactivadors amb vincle al territori. La plataforma disposa d’un blog de continguts amb propostes i recomanacions per gaudir al màxim de la gastronomia de la Garrotxa. Per fer-ne més difusió s’ha activat un perfil a Instagram @delitgastronomic.
 
DinàmiG s’ha encarregat de la posada en marxa d’aquest espai en línia que, fins al moment –i gràcies a la col·laboració dels agents implicats–, ha recollit 400 establiments. La participació a la plataforma per part dels productors, comerços i restaurants serà gratuïta.

Tots els negocis relacionats amb la gastronomia que vulguin sumar-s’hi, es posen posar en contacte amb DinàmiG per a ser presents en aquesta nova plataforma de difusió i publicitat dels seus establiments, que pot arribar a milers de persones de la comarca i d’arreu de Catalunya. Per a formar-ne part, només cal trucar a DinàmiG al 972 260 152 o enviar un missatge de correu a info@delitgastronomic.cat.
 

 

Participació