Ple de l'Ajuntamen d'Olot

El ple d'Olot aprova una moció a favor de la XXV edició del Correllengua

Es donarà suport a les entitats del municipi interessades a organitzar-lo i s'aportarà l’ajuda necessària per al seu bon desenvolupament

per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 19 de novembre de 2021 a les 08:39 |
Núria Batallé, presidenta d'Òmnium Garrotxa, durant la intervenció al ple. | Arxiu NG.
Núria Batallé, presidenta d'Òmnium Garrotxa, va defensar al ple d'aquest dijous de l'Ajuntament d'Olot, una moció de suport a la XXV edició del Correllengua, que va ser aprovada per unanimitat del ple.

Batallé va llegir el text que segueix:


La normalització plena de la nostra llengua és una tasca que requereix l’esforç de tothom, ja que només d’aquesta manera podrem garantir que el català sigui una llengua viva i amb futur en un món cada cop més globalitzat.

Per aquest motiu, des de la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana (CAL) volem continuar impulsant-la per mitjà de la 25a edició del Correllengua tot reivindicant l’ús de la llengua catalana com un element integrador que permet que una societat plural com la catalana generi una identitat col·lectiva, promovent activitats al voltant de l’ús de la nostra llengua, lluitant per la cohesió social arreu del territori de parla catalana i fomentant el sentiment de pertinença al país.


Tanmateix, l’aparició a les nostres vides de la COVID-19 ens ha capgirat el nostre món profundament. La dolorosa mort de persones, la malaltia de moltes altres, el col·lapse sanitari i el sorgiment d’una gran crisi econòmica fan que tot tingui un altre sentit, però alhora ens permet plantejar-nos que moltes coses han de canviar. Entre elles, hem d’ajudar que la cultura, i en aquest cas la llengua, puguin ser més fortes que abans.

Atesa la necessitat d’assolir la plena normalització del català arreu del territori i convertir-la en la llengua vehicular i comuna de la nostra societat i en l’element d’integració de les persones nouvingudes.

Atesa la necessitat de treballar perquè el català sigui un element integrador que permeti que una societat plural com la catalana generi una identitat col·lectiva.
Atesa la celebració dels 25 anys de la iniciativa cívica del Correllengua gràcies al suport d’ajuntaments, consells comarcals, associacions i societat civil en general.
Atesa la reivindicació de la figura d’Isabel-Clara Simó, que impulsa el Correllengua 2021 per reivindicar la seva figura i la seva obra, per retre homenatge a l’autora i valorar la seva obra.
Atesa la voluntat de la CAL, organitzadora del Correllengua, de ratificar i augmentar aquest suport i arribar a tots els municipis i comarques de parla catalana.
Atès el compromís amb la llengua catalana que sempre ha caracteritzat aquest municipi.
 
Per tot això, Òmnium Garrotxa proposa al ple l’adopció dels següents
 
ACORDS:
  • Donar suport al Correllengua com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització en l’ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat.
  • Donar suport a les entitats i als grups del municipi interessats a organitzar el Correllengua i aportar la infraestructura i l’ajuda necessàries per al bon desenvolupament de les activitats programades.
  • Fer pública aquesta iniciativa i estendre-la a tots els àmbits que siguin propis d’aquesta corporació.
  • Fer arribar aquest acord a la seu nacional de la CAL, al carrer d’Olzinelles, 118, 08014 Barcelona, o a través de l’adreça electrònica cal@cal.cat, i també a Òmnium Garrotxa a través de lagarrotxa@omnium.cat.

 

 

Participació