Lluís Riera anuncia que plega com a regidor de la CUP a l'Ajuntament d'Olot

El pastisser-poeta –que diu que vol tornar "al carrer, a les assemblees, als moviments socials"–, serà rellevat pel mestre i activista Jordi Gasulla

Lluís Riera, de la CUP, ha deixat l'escó de regidor al ple d'avui.
Lluís Riera, de la CUP, ha deixat l'escó de regidor al ple d'avui. | Martí Albesa.
18 de novembre del 2021
Actualitzat a les 20:51h
Lluís Riera ha anunciat al final del ple d'avui a l'Ajuntament d'Olot que plega com a regidor de la CUP. Ha demanat un relleu per a agafar un altre rol dintre de l'organització anticapitalista i així poder recuperar una part de la seva vida: la poesia, la pastisseria, la paternitat i els moviments socials, que havia restat condicionada en el moment de prioritzar la seva aportació a la política municipal.

Pastisser del "Cacau", a la plaça Major d'Olot, és militant de la CUP. Va participar en la creació de Tràmec (Xarxa de Productors Agroecològics de la Garrotxa) i també va ser membre del BEI, la CEPC, Maulets i el Casal independentista de la Garrotxa.
 
A les últimes eleccions municipals va encapçalar la llista de la CUP, que va obtenir 1.720 vots (196 més que a les eleccions de 2015), per bé que va perdre un escó, ja que va passar de tres a dos regidors, ell mateix i Adriana Roca.. Segons Riera, la majoria absoluta de JxCat ha estat un gros i constant impediment per a transformar i millorar la ciutat i la comarca.

El Ple d'avui és, doncs, el darrer com a regidor de la CUP. En declaracions als mitjans, Riera ha dit que "torno a allà a on he estat sempre: al carrer, a les assemblees, als moviments socials, a la poesia i a la pastisseria". I, alhora, assegura "que es posa a disposició de l'assemblea per a fer el paper que li sigui atorgat a partir d'ara".

Jordi Gasulla, el relleu escollit per l’assemblea
Qui en serà el relleu és Jordi Gasulla i Flavià, també militant de la CUP i mestre d'educació primària en una escola pública. Va treballar deu anys com a educador en el lleure en diversos casals i esplais de la ciutat.

En l'àmbit associatiu, Gasulla ha participat en moviments socials com la PAH, les consultes sobre la independència, la Garrotxa amb el Sàhara, Stop Racisme Lloguers, Olot Sense Correbous, la Greda, el SEPC, Maulets i el 15M, entre altres.

Tots els grups han agraït la dedicació de Lluís Riera a l'Ajuntament.
Arxivat a