La Vall d'en Bas aprova les ordenances fiscals i el Pla de mobilitat sostenible

Entre d'altres, s'amplien les bonificacions en l’IBI o s'acorda la instal·lació de columbaris als cementiris de tots els pobles del municipi

La Vall d'en Bas vol ser pionera a implementar la mobilitat sostenible entre els municipis petits de la Garrotxa.
La Vall d'en Bas vol ser pionera a implementar la mobilitat sostenible entre els municipis petits de la Garrotxa. | Xavier Borràs.
NacióGarrotxa
18 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:53h
El darrer ple extraordinari de l'Ajuntament de la Vall d'en Bas va aprovar un seguit de punts dels quals cal destacar-ne dos, ja que la seva importància no només rau en les qüestions que aborden sinó en el fet que es va arribar a un consens total amb la seva aprovació per unanimitat.

D’una banda, es van aprovar les Ordenances Fiscals 2022 que, entre d’altres, destaquen per l’ampliació de bonificacions en l’IBI (impost de béns immobles) o l’aprovació de la instal·lació de columbaris als cementiris de tots els pobles de la Vall.

De l’altra, va tenir lloc l’aprovació inicial del Pla estratègic municipal de mobilitat sostenible (PEMMS). Un document a efectes de proveir el municipi d’un text regulador per a concertar polítiques de mobilitat i convertir-se en l’instrument que determina propostes i compromisos a nivell municipal en relació a aquestes polítiques.

Segons la legislació vigent, l'obligatorietat de redactar aquests plans s’estableix en aquells municipis de més de 10.000 habitants. Tot i així, l’Ajuntament de la Vall d’en Bas, on hi ha censades 3.093 persones (Idescat, 2020), adquireix el compromís de redactar aquest PEMMS amb l’objectiu de gestionar un canvi de paradigma que, apostant pel desenvolupament sostenible, pugui oferir una bona qualitat de vida a tots els habitants de la Vall sense comprometre els recursos de les generacions futures i convertir-se en precedent i base per a despertar aquest interès en d’altres municipis.