1 de 10
Comerç

La Generalitat concedeix a l'aplicació Garrotxa Approp el Premi Nacional de Comerç

El guardó s'afegeix a la distinció de millor iniciativa en l’administració local obtinguda als Premis E-TECH 2021

El funcionament de l'aplicació Garrotxa Approp és molt senzill. | Arxiu NG.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 17 de novembre de 2021 a les 08:44 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 17 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’aplicació Garrotxa Approp ha estat reconeguda amb el Premi Nacional de Comerç que atorga anualment la Generalitat de Catalunya per a distingir aquells emprenedors o propostes que destaquen per la seva iniciativa comercial, innovació i originalitat. El Departament d’Empresa i Treball ha distingit l’aplicació amb el Premi a la Gestió Pública en l’àmbit del sector comercial en la seva 21a edició.  

Els Premis Nacionals de Comerç de la Generalitat de Catalunya tenen la voluntat de reconèixer i distingir les persones físiques o jurídiques amb establiment operatiu a Catalunya, les entitats de l'àmbit del comerç que les representen a nivell territorial o sectorial i els ens públics que hagin destacat per la seva iniciativa comercial i que, per la seva trajectòria, la seva innovació i b, contribueixen de manera més rellevant al prestigi del comerç, particularment del comerç urbà de proximitat. Els guardons està previst que es lliurin el pròxim 29 de novembre, després del lliurament dels Premis als Establiments Comercials Centenaris que es portaran a terme avui dimecres.  


Premi E-TECH de millor iniciativa en l’administració local


Aquest important guardó se suma al Premi E-TECH de millor iniciativa en l’administració local que lliura l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (AENTEG) i que es va atorgar ahir a Girona. El jurat ha reconegut l’aplicació Garrotxa Approp per la seva contribució en el desenvolupament de noves tecnologies al servei de la ciutadania, la seva aplicació i facilitat d’ús, accessibilitat, utilitat de servei públic i grau d’innovació tecnològica, entre altres elements.  


El lliurament de la 15a edició dels premis ha coincidit amb la commemoració del vintè aniversari de l’AENTEG que també ha reconegut l’olotina Anna Navarro Descals, ambaixadora de la ciutat d’Olot, amb el Premi Referent E-TECH 2021.  

Garrotxa Approp, prop dels 10.000 usuaris


L’aplicació mòbil Garrotxa Approp es va posar en marxa al desembre de 2020. Impulsada per DinàmiG, el Consell Comarcal de la Garrotxa, l’Ajuntament d’Olot, Turisme Garrotxa, l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa, l’Associació de Comerciants d’Olot i l’Associació de Placers de la plaça Mercat d’Olot, amb el suport del Cercle Euram, l’Associació de Joves Empresaris de la Garrotxa i Fòrum d’Empreses de Bianya, té l'objectiu de reactivar l’economia local de la comarca.

L’aplicació va néixer arran la crisi generada pels efectes de les restriccions imposades arran de la pandèmia com a resultat de l’acord entre associacions empresarials i l’administració pública per a fomentar el consum local al territori a través del retorn del 5% de totes les compres fetes i amb l'oferta d'obsequis als treballadors en forma de vals de descompte als comerços, restaurants, allotjaments i activitats adherides a l’aplicació.  
 
Ara, que aviat farà un any de la implementació, el balanç que se’n fa és molt positiu; tant per part dels usuaris com dels comerciants. Actualment, ja són més de 9.500 usuaris que disposen de l’aplicació descarregada als seus dispositius i gairebé una norantena d’establiments s’ha adherit al projecte. Unes xifres que han permès arribar a un total de 27.462 vendes per un import d'1.517.381,75 euros de despesa als comerços de proximitat.
 

La campanya Olot +50 s'amplia fins al 12 de desembre[/h3
A part de la voluntat d’impulsar el comerç de proximitat i local, Garrotxa Approp també s’ha acabat consolidat com una eina per vehicular campanyes amb el mateix objectiu. Un exemple n’és la campanya ‘Olot +50’ promoguda per l’Ajuntament d’Olot i que té com a finalitat la reactivació de l’activitat comercial i hostalera de la ciutat.  

Des dels inicis, el projecte ‘Olot +50’ han generat un notable increment de les compres als comerços i establiments de la ciutat. Unes xifres que ja s’enfilen a vendes i compres per valor de 676.553 euros, més del doble dels 300.000 euros que s’havien previst inicialment. Principalment, la gran majoria de compres s’han realitzat en comerços i serveis (586.024 €), seguit dels restaurants (82.161 €) i, per últim, els allotjaments amb 8.368 €.

En aquest sentit, cada usuari ha realitzat una mitjana de compres de 206 € i ja s’han lliurat els 3.000 vals de 50 euros disponibles per un valor 150.000 euros. Arran de l’èxit obtingut i amb la voluntat que tothom pugui gastar-se els vals, la campanya s’ha ampliat fins al 12 de desembre.  


 

Participació