El Festival elPetit porta espectacles i tallers per a infants de fins a 5 anys a Olot

De divendres a diumenge, al Teatre Principal d’Olot, s'hi podran veure dos espectacles i participar en dos tallers a càrrec del Colectivo Terrón i la companyia DA.TE Danza

La imatge comuna d'elPetit, el festival de teatre per a mainades de fins a 5 anys.
La imatge comuna d'elPetit, el festival de teatre per a mainades de fins a 5 anys. | @mespetitdetots.
NacióGarrotxa
16 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:17h
Torna elPetit, el festival pensat especialment per a infants de fins a 5 anys que, antigament responia al nom d'el Mes Petit de Tots. Des de divendres fins diumenge, el Teatre Principal d’Olot s’omplirà de propostes dirigides als espectadors més joves, amb el convenciment que l’art és un dret del qual totes les mainades han de poder gaudir. S’hi presenten propostes de qualitat que s’ajusten a les necessitats d’aquest públic: espectacles de proximitat, amb un ambient amable i una intensitat dels sons adequada.

El festival començarà el divendres, a les 17:30 h, amb un taller de fibres vegetals a càrrec del Colectivo Terrón. Aquesta activitat possibilita atansar-se al món de les fibres vegetals –un material que serveix per construir cabanes i fabricar teixits i paper ecològic, i que és de gran interès per la seva lleugeresa, solidesa i bellesa–, al seu moviment, a la seva textura, a la seva olor i als seus usos. Està relacionat amb l’espectacle Bestiaire végétal, que es podrà veure el dissabte. 

Dissabte, a les 17 h, Colectivo Terrón presentarà Bestiaire végétal. Aquesta creació al voltant de les fibres vegetals i vímets s’inspira en el desig de  capbussar-se en una pila de fulles seques. Sense pensar, permeten jugar com nens, amb aquests materials i amb tot allò que es pot crear amb ells.

Diumenge, a les 11 h, la companyia DA.TE Danza oferirà un taller sobre el joc i la creativitat constant. Per valorar les capacitats creatives dels infants tot treballant l’autoestima i la capacitat de decisió dels grups. Recomanat per a infants de fins a 2 anys (cada un d’ells haurà d’anar acompanyat per un adult).

L’última de les propostes serà el diumenge, a les 17 h. La companyia DA.TE Danza presentarà l’espectacle Natanam. En aquesta peça de dansa contemporània –natanam significa dansa en sànscrit– hi ha dos intèrprets, dos amics, dos còmplices que es troben en una sala de jocs. Descobreixen que hi ha aigua, foc, vent i terra a la seva disposició i que, per tant, tot i estar sols poden ser molts mons i brillar amb llum pròpia entre els altres.

L’entrada per a cadascun dels espectacles val 8 euros i el preu de cada taller és de 5 euros. Hi ha un abonament de 12 euros per als qui vulguin anar als dos espectacles i un altre de 15 euros que permet accedir als dos muntatges i al taller de fibres vegetals. 

Present a 12 ciutats
Aquest 2021, el Festival elPetit recupera la presencialitat inundant d’experiències artístiques en viu més de 25 espais a 12 ciutats del territori. L’edició d’enguany centra la mirada en  l’oportunitat de (re)descobrir, (re)pensar, (re)crear i (re)trobar-se a través de les Arts.

El Festival elPetit construeix el temps i l’espai per obrir la porta a nous mons, presencials i virtuals, que despertin els sentits, les emocions i la imaginació dels/les més petits/es. Mitjançant una programació contemporània, elPetit reafirma el seu compromís amb la qualitat i la innovació amb una selecció de les millors propostes del moment en l’àmbit nacional i internacional.  

A més, el Festival elPetit compta amb espai per a la recerca, la formació, el diàleg i el networking en el marc del VI Encontre internacional d’Arts per a la (primera) infància (18-21 nov.). Una trobada oberta a mestres i professionals que inclou conferències de perfils de referència en el sector, debats, tallers i molt més! Una mirada completa per abordar la situació actual i el futur de les Arts en la (primera) infància.

 
Arxivat a