1 de 10
Alta Garrotxa

Instal·len una pilona per a regular l’accés motoritzat a la Reserva Natural de la Muga

L'objectiu és ordenar-ne la massificació i preservar els valors d'aquest paratge de l'Alta Garrotxa

La pilona pretén preservar de la massificació aquesta reserva natural de l'Alta Garrotxa. | CAG.
per NacióGarrotxa, Alta Garrotxa, Catalunya | 16 de novembre de 2021 a les 09:35 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Sant Llorenç de la Muga (Alt Empordà) ha regulat l’accés motoritzat a l’alçada del Pont de Sant Antoni, a fi i efecte de preservar la massificació que pateix la Reserva Natural Parcial de la Muga, a l'Alta Garrotxa, al seu pas pel municipi.

Aquesta regulació, basada en el Decret 166/1998 de regulació de l’accés motoritzat al medi natural, ha de permetre ordenar els episodis de freqüentació massiva que s’han accentuat durant els darrers dos estius arran dels nous fluxos de visitants derivats de la pandèmia.

 
Aquests episodis afecten la conservació dels valors naturals, en una de les zones més sensibles de l’Alta Garrotxa, en aquesta cas la Reserva Natural de la Muga que, precisament, arriba fins al terme de Sant Llorenç. Aquesta massificació, que ha tingut lloc en diferents punts de l’espai, se centra especialment a l’entorn de la xarxa fluvial, ja que aquesta és un dels principals pols d’atracció per al visitant, especialment a la primavera i a l’estiu.


La construcció de la pilona ha de permetre automatitzar aquesta regulació de l’accés motoritzat al pont de Sant Antoni i facilitar l’accés de les persones que estan autoritzades, com és el cas de veïns, els usuaris que realitzen activitats agràries o altres d’interès públic.

D’altra banda, en els pròxims mesos i amb el finançament de la Diputació de Girona, es preveu realitzar un estudi per tal definir una bateria de mesures complementàries de per a gestionar la massificació a l’entorn de la Muga de forma integral.

 
Participació