Les Preses substitueix la coberta del Centre Cultural i del local social Bosc de Tosca

L'Ajuntament també fa un mur de contenció a la carretera de Xenacs per una esllavissada

A la nova coberta també s'hi instal·laran plaques ftovoltaiques ben aviat.
A la nova coberta també s'hi instal·laran plaques ftovoltaiques ben aviat. | @preses_cat.
NacióGarrotxa
16 de novembre del 2021
Actualitzat a les 9:26h
Entre les línies de subvenció del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC), corresponent als anys 2020-2024, es va preveure fer un canvi de coberta del Centre Cultural i del local social de Bosc de Tosca.

Les obres s'han fet tot substituint la coberta de fibrociment de tots dos locals. També, s’ha fet una millora d’eficiència energètica al local social de Bosc de Tosca en què s'ha substituït algunes finestres i se n'ha millorat els seus tancaments.

Més endavant es preveu posar-hi plaques fotovoltaiques per a continuar millorant la sostenibilitat i abaixar el cost de la factura elèctrica. Aquesta obra tindrà un cost final de 177.981,46 euros, dels quals el PUOSC en subvencionarà 120.000.

Arranjament del camí de Xenacs
L'Ajuntament de les Preses ha dut a bon terme les obres d’arranjament d’una esllavissada a la carretera de Xenacs, que es va produir l'any passat amb motiu del temporal Gloria.

Per a fer-ho, s'ha aixecat un mur de contenció que ha tingut un cost total de 24.116,99 €, finançats en part a través de la convocatòria de subvencions per a la gestió forestal sostenible 2020 del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya (11.970,00 €) i a través dels Fons Europeus FEDER (9.030,00 €).
 

Un aspecte del mur de contenció a la carretera de Xenacs. Foto: @preses_cat.

Arxivat a