La Fundació Fauna impulsa el primer espai d'esbarjo per a gossos d'Olot

En bona sintonia amb l'Ajuntament, s'habilitaria en una zona a tocar de la llera del Fluvià, sota el pont de la Creu, aquest any vinent

L'indret, a tocar de la llera del Fluvià, on s'emplaçarà l'espai d'esbarjo per a gossos.
L'indret, a tocar de la llera del Fluvià, on s'emplaçarà l'espai d'esbarjo per a gossos. | Arxiu NG.
12 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:55h
Una vella aspiració de la Fundació Fauna, disposar d'un espai d'esbarjo per als gossos i els seus amos, podria ser una realitat l'any vinent a Olot, després que durant aquests tres darrers, l'entitat, presidida per David Serramitjana, hagi estat informant i assessorant la regidoria de Medi Ambient –comanada per Aniol Sellabona. Finalment, doncs, ja hi ha lloc i projecte: sota el pont de la Creu (del carrer Josep Ma Folch i Torres), entre la Ronda Paraires (davall la Teisa) i l'aparcament de la ronda de les Fonts, a la llera del Fluvià.

Amb un miler de metres quadrats, aquest espai d'esbarjo "perquè els gossos puguin passejar-hi lliurement i fer les necessitats", és una demanda dels usuaris que, segons Serramitjana, cobreix les aspiracions que la Fundació Fauna ja va demanar l'abril de 2019, durant la campanya de les eleccions municipals.

La Fundació Fauna va proposar aleshores a tots els partits polítics de la ciutat la possibilitat d'incloure en el seu programa electoral el compromís de crear durant aquest mandat espais d'esbarjo per a gossos a la capital de la Garrotxa.
 
"Des dels inicis, teníem clar que volíem que la ciutat d'Olot creixés com a ciutat educadora i, alhora, fos una ciutat amiga dels animals on s'apostés per la bona convivència entre les persones i els animals", diu David Serramitjana.
 
Des de fa anys i, ara també d'ençà que va entrar el nou equip de govern a l'Ajuntament d'Olot, la Fundació Fauna ha informat i assessorat la regidoria de Medi Ambient per a poder fer aquest espai d'esbarjo amb tots els requisits necessaris "perquè sigui un espai adequat per als futurs usuaris: persones i gossos. La idea era arrencar amb una possible prova pilot per avaluar-ne els resultats", afegeix el president de la Fundació Fauna.
 
Després del treball realitzat, ara celebren que les aportacions hagin estat escoltades i valorades i que les reunions amb el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olot, Aniol Sellabona, hagin estat del tot productives per a impulsar el que serà el primer espai d'esbarjo per a gossos de la ciutat.
 
Segons Serramitjana ja es disposa del lloc, tal com esmentem més amunt, i del pressupost per a endegar aquest primer espai d'esbarjo per a gossos i, per això, des de la Fundació Fauna volen agrair a tothom que ho ha fet possible, així com continuar treballant perquè sigui ben aviat una realitat, prevista pe  l'any 2022, un endarreriment que ha estat causat per les restriccions imposades arran de la pandèmia.

Aquest primer espai d'esbarjo per als gossos –amb bancs per a seure, amb ombres i enjardinat– comportarà, també, un servei de neteja diària i una desinfecció periòdica. Igualment, hi haurà expenedors de bosses per a recollir la femta; papereres de material no oxidable on dipositar-les; i una font dissenyada perquè els gossos puguin beure sense dificultats. El paviment podria ser de sauló i disposar d'un sistema de reg programat per aspersió.
 

Plànol del projecte d'espai d'esbarjo per a gossos al pont de la Creu d'Olot. Foto: @fundaciofauna.



 

 
Arxivat a