L'increment global de delictes a Olot creix un 4,9% aquest 2021

Amb gairebé 2.400 robatoris a habitatges i establiments a les comarques gironines, també augmenten els furts i el tràfic de drogues

El tràfic de drogues de grups criminals ha augmentat força a les comarques gironines.
El tràfic de drogues de grups criminals ha augmentat força a les comarques gironines. | @mossos.
NacióGarrotxa
10 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:10h
Segons l'estadística que publica el Ministeri de l'Interior espanyol, l'incrementglobal de delictes a la Garrotxa ha estat del 4,9% (de 843 a 884) en el que portem d'any, en paral·lel al relaxament de les restriccions arran de la pandèmia, ja que al juliol la Junta de Seguretat Local de la capital garrotxina va constatar durant el primer semestre de l'any una disminució de fets delictius.

Segons aquestes estadístiques, els delictes sexuals han pujat un 34% a les comarques gironines en el que portem d'any, 249 casos dels quals 44 han acabat en violació. L'augment se situa, fins i tot, per sobre de les xifres prepandèmia (perquè en el mateix període del2019 se'n van denunciar 242).

El balanç de criminalitat, que recull dades de tots els cossos policials, també posa de relleu que entre les tipologies delictives que han crescut més, en paral·lel al relaxament de restriccions per la Covid-19, hi ha els furts (un 12%) o el tràfic de drogues (13,5%). Aquesta última, per la proliferació de plantacions de marihuana, molts cops, vinculades a grups criminals.

El balanç de criminalitat que periòdicament publica el Ministeri de l'Interior recull dades de tots els cossos policials (Mossos d'Esquadra, policies locals, policia espanyola i Guàrdia Civil). L'estadística evidencia com els delictes han anat a l'alça en paral·lel a la fi de les restriccions vinculades al coronavirus.

En concret, a la demarcació gironina, entre gener i finals setembre s'han registrat 29.034 delictes. Són un 8,9% més en comparació amb el mateix període de l'any passat (quan ja s'entrava en la nova fase de restriccions arran de la segona onada de la pandèmia).
Arxivat a