La tardor serà «llibertària» a Olot amb un cicle organitzat per la CNT

Entre d'altres, hi haurà una jornada d'enfortiment sindical i una xerrada-concert de dos brigadistes manlleuencs sobre Rojava

Tots els actes es faran al local de la CNT d'Olot, a la plaça del Cinema Colón.
Tots els actes es faran al local de la CNT d'Olot, a la plaça del Cinema Colón. | @cntolot.
NacióGarrotxa
10 de novembre del 2021
Actualitzat a les 9:20h
Després d’una pausa gairebé total de l’activitat cultural per causa de les restriccions imposades arran de la pandèmia, la CNT Olot torna a organitzar alguns actes oberts a tothom, agrupats dins el cicle anomenat “Tardor llibertària”, un cicle compost de tres conferències que s'allargaran fins al desembre.

El primer acte, que ja es va celebrar el passat 23 d’octubre, va ser la presentació del llibreJosep Lluís Facerías i els seus grups d’acció, que va ressenyar un dels seus coautors, Ricard de Vargas Golarons, escriptor, historiador i militant llibertari català que de jove va ser activista del Moviment Ibèric d'Alliberament (MIL), on va ser company de Salvador Puig Antich. El llibre rememora la figura de Josep Lluís Facerías, militant i guerriller anarquista, va ser un dels màxims exponents del maquis urbà dels anys quaranta i cinquanta del segle XX.

El segon acte, que serà el 27 de novembre vinent, és una jornada formativa. Amb el títol “Estratègies i motivacions per la implementació de la CNT als llocs de treball i al nostre dia a dia”, es plantejarà la importància de tenir un sindicat fort, amb un nombre important d'afiliació. Això dota d'una gran capacitat econòmica i de mobilització que permet afrontar millor els conflictes laborals i, fins i tot, fer de punt de trobada per a projectes paral·lels. La conferència anirà a càrrec de l'advocada i el secretari d'acció sindical del sindicat.

Finalment, el tercer acte del cicle serà l'11 de desembre, amb una xerrada-concert amb el nom “Kurdistan: vivències i cançons des de Rojava”, a càrrec dels brigadistes internacionalistes manlleuencs Masmi i Ferran, que compartiran les seves vivències a Rojava tot interpretant cançons compostes durant la seva estada al Kurdistan sirià.

Tots els actes se celebraran al local del sindicat, a la Plaça Cinema Colon, 4.

 
Arxivat a