Cinc dies i onze obres configuren El Petit Format a Olot del 24 al 28 de novembre

"Història d’un senglar", "El bon policia", "ESTIgMES", "Batec", "Bilderberg", "Lletra i música" i "La melancolía del turista" són algunes de les obres que integren el cartell d'enguany

Xevi Rossell, Joan Martí i Pep Berga han presentat el festival de teatre al Museu dels Sants.
Xevi Rossell, Joan Martí i Pep Berga han presentat el festival de teatre al Museu dels Sants. | Martí Albesa.
10 de novembre del 2021
Actualitzat a les 9:01h
Aquest dimarts s'ha presentat al Museu dels Sants la setena edició del festival de teatre El Petit Format, que ha anat a càrrec de Joan Martí i Xevi Rossell, d'Una Càpsula Teatre, i del batlle i regidor de Cultura d'Olot, Pep Berga. El festival es desenvoluparà enguany un dia més, amb què se'n podrà gaudir de dimecres a diumenge del 24 al 28 de novembre en diversos escenaris de la ciutat.

Les obres que integren el cartell aquest 2021 són Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard), El bon policia, ESTIgMES, Batec, Bilderberg, Lletra i música i La melancolía del turista, a més de tres peces de microteatre –S’ha acabat el bròquil, Tot inclòs i Welcome to Berlin–, que són les que podran gaudir els joves de 2n d’ESO dels instituts olotins en espais diversos de la ciutat, tot plegat amb la col·laboració d’Olot Cultura i de la Biblioteca Marià Vayreda, a més dels recursos educatius de l'Ajuntament d’Olot.

Amb aquesta setena edició, el festival ha esdevingut una proposta cultural de referència, i, segons Joan Martí, es vol apostar per fidelitzar els espectadors de convocatòries anteriors i també per atraure’n de nous.

Enguany, a més, tots els espectacles que s’hi podran veure giren al voltant dels vincles, els lligams que s’estableixen entre les persones tal com reflecteix el cartell que ha dissenyat Ramon Almeda per a l’ocasió: un conjunt d’ànecs, la majoria d’ells grocs, tot i que n’hi ha un que és diferent de la resta, amb tot el que això acostuma a comportar quant als perjudicis i les creences establertes en la societat.
 
El Petit Format és un festival de teatre que vanéixerel2015 amb un objectiu molt clar: aconseguir una unió especial entre l’espectador i l’artista, una "intimitat i proximitat que el fan únic", en paraules del batlle d'Olot, Pep Berga. Per aquest motiu, s’ofereixen peces de companyies professionals amb una capacitat de públic bastant reduïda i se cerquen indretssingulars que promoguin la intimitat entre qui dóna vida a la peça i qui la rep.
 

El cartell de la setena edició d'El Petit Format vol destacar els vincles entre les persones. Foto: Ramon Almeda.


Aquest 2021 els escenaris de les obres seran a Teatre Principal, als Catòlics, l'Orfeso Popular Olotí, la Sala El Torín i l'Espai Clip.

Podeu consultar tota la programació al web d'El Petit Format i adquirir-hi les entrades (taambé al web d'Olot Cultura).

 
Arxivat a