vulcanisme

Els cossos d'emergències de la Garrotxa avaluen a Olot el risc volcànic i sísmic

El geòleg Llorenç Planagumà ha insistit que cal conèixer els punts més vulnerables d'un territori per a poder reaccionar amb anticipació en cas de sisme o erupció

per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 9 de novembre de 2021 a les 08:29 |
El president del Consell Comarcal, Santi Reixach, ha obert la sessió a l'Hospital d'Olot. | @ccgarrotxa.
Aquest dilluns, el geòleg Llorenç Planagumà ha explicat, a la sala d'actes de l'Hospital d'Olot, quin és el risc real que existeix al nostre territori en relació a possibles moviments sísmics o erupcions volcàniques, arran de l'actualitat que arriba de l'illa de La Palma, i tot seguint l'estela de les jornades que sobre vulcanisme es van celebrar fa tan sols uns dies a Olot.

Tot i que el risc volcànic a la zona de la Garrotxa és, actualment, molt baix, l'expert en vulcanisme ha insistit als assistents en la importància de conèixer com actuar davant d'un possible risc i, especialment, valorar quins són els punts més vulnerables d'un territori per poder reaccionar amb anticipació en cas de sisme o erupció.


Planagumà ha apostat per continuar investigant i estudiant les característiques del territori per a elaborar patrons d'activitat que permetin detectar possibles variacions en l'activitat de la Terra.

Amb exemples d'altres territoris, l'expert ha il·lustrat una sessió a la qual han assistit membres del cos de Bombers de tota la demarcació de Girona, Mossos d'Esquadra i Agents Rurals de la Garrotxa, membres de les diferents ADF de la Garrotxa, membres del SEM, professionals de l'Hospital d'Olot, tècnics de Protecció Civil i del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública (SIGMA), entre d'altres.
 
Aquesta sessió ha estat impulsada pels Bombers d'Olot i el Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, amb el suport del Grup tècnic de coordinació d'emergències de la Garrotxa, del qual també forma part el Consell Comarcal.

La sessió, l'ha obert el president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Santi Reixach, i l'ha closa la regidora de Seguretat de l'Ajuntament d'Olot, Mariona Camps.


 

Participació