Nou espai de jocs a la sala infantil de la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot

Les famílies hi trobaran jocs de construcció i experimentació per als més petits i també jocs de taula per a nens de 4 a 12 anys

Dos infants juguen al nou espai creat a la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot.
Dos infants juguen al nou espai creat a la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
02 de novembre del 2021
Actualitzat a les 8:41h
Des d'aquest dimarts, els infants que vagin a la Biblioteca Marià Vayreda d'Olot podran jugar a diferents jocs. S’hi ha habilitat un espai de joc lliure i desestructurat per a infants fins a 6 anys amb material per a construir i experimentar. Està situat a la sala infantil de la planta baixa de la biblioteca. En aquest espai també hi haurà paneres dels tresors, pensades per a nadons de 6 a 12 mesos. Els diferents jocs es podran agafar lliurement i caldrà retornar-los al seu lloc després de jugar-hi. 
 
A la sala infantil de la planta soterrània, també s’hi habilita un espai de jocs de taula pensat per a nens de 4 a 12 anys. Hi ha trencaclosques, jocs de cartes, matemàtics, cooperatius, de llenguatge, d’estratègia i d’habilitat i precisió. Els qui vulguin utilitzar els jocs de taula només cal que els demanin al personal de la sala i mostrin el carnet de la biblioteca. Podran jugar-hi a dins la sala infantil.

Els jocs s’han escollit conjuntament amb tècnics de l’àrea d’educació. S’han triat materials que ajuden als nens a desenvolupar les seves capacitats i que milloren les relacions socials dels infants i el seu aprenentatge.

Amb aquest nou espai, la Biblioteca instaura l’Espai familiar, una necessitat que va definir el Pla de biblioteques de la ciutat d’Olot redactat el 2018. Es vol que les famílies tinguin la biblioteca com a un referent per anar a passar l’estona amb els seus fills, també de manera lúdica. 
 
Col·laboració de la biblioteca amb el CASG a El Sorral
Una tarda a la setmana, les tècniques del Consorci d’Acció Social de la Garrotxa (CASG) estaran a l’espai familiar de la biblioteca, amb les famílies que atenen a l’Espai Famílies del CASG. El Sorral permetrà a les famílies compartir una estona de joc amb l’acompanyament professional de les tècniques socials i alhora disposar d’un espai d’atenció social dins un equipament on es troben famílies del municipi. 
 
Les tècniques socials acompanyaran, observaran i facilitaran les relacions familiars, promovent el joc i dinamitzant i interactuant amb les famílies i els infants. És una oportunitat per crear més xarxa social i que les famílies coneguin aquest equipament municipal.
 
Arxivat a