1 de 10
Responsabilitat social empresarial

«Garrotxa, territori socialment responsable» reconeix 28 empreses de la comarca

La ponència de l’aventurer Albert Bosch i la nova estratègia de turisme sostenible marquen aquesta quarta Jornada

Aspecte de la jornada, que s'ha celebrat al restaurant Les Cols d'Olot. | Martí Albesa.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 28 d'octubre de 2021 a les 08:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dimecres, 27 d’octubre, s’ha celebrat al restaurant Les Cols d’Olot la jornada Garrotxa, territori socialment responsable, organitzada per l’Agència DinàmiG, l’Ajuntament d’Olot i el Consell Comarcal de la Garrotxa, amb el suport del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Turisme Garrotxa i el Servei de Català d'Olot-la Garrotxa del Consorci per a la Normalització Lingüística.

Es tracta de la quarta edició d’aquesta Jornada que té com a objectiu reconèixer la tasca de les empreses garrotxines en diferents àmbits relacionats amb la responsabilitat social empresarial, és a dir, que segueixen accions de gestió responsable relacionades amb el medi ambient, amb les persones o amb la llengua, entres d’altres. L’acte, emmarcat dins la programació de Garrotxa Emprèn, ha reconegut la tasca de 28 empreses del territori, que han acreditat el seu compromís amb la millora social empresarial. 


Després que l’any passat s’hagués hagut de suspendre la celebració de la Jornada per les restriccions imposades a causa de la pandèmia, la celebració presencial ha estat possible en aquesta edició del 2021, i ha comptat amb la participació de l’emprenedor i expert en lideratge Albert Bosch, reconegut per les seves grans fites en el món de l’esport, com la conquesta de l’Everest, del Pol Sud o múltiples participacions en la cursa del Dakar. Bosch ha parlat als assistents sobre resiliència empresarial i el fet d’afrontar tant el canvi com el fracàs des d’un lideratge sostenible.
 

Gemma Canalias, presidenta de Turisme Garrotxa, durant la seva intervenció. Foto: Martí Albesa.


La Jornada també ha estat el marc de la presentació en públic de la nova estratègia comarcal de la Carta europea de turisme sostenible 2021-2025, que inclou les noves accions finançades per fons europeus i que han comptat amb el disseny i suport de tots els sectors implicats. 

Finalment, el protagonisme de la Jornada ha estat per a les 28 empreses que han recollit una acreditació com a reconeixement a la seva gestió responsable i que han participat en diferents iniciatives com la Carta europea de turisme sostenible, Empreses lingüísticament responsables i Memòries de sostenibilitat segons la metodologia del Codi de gestió sostenible. Aquestes acreditacions reconeixen la labor de les empreses en diferents àmbits de millora empresarial i es renoven segons el grau d’assoliment dels nous objectius marcats en cadascun dels procediments d’acreditació. 


La benvinguda institucional a la jornada ha anat a càrrec de Gemma Canalias, regidora d'Empresa, Comerç i Turisme i presidenta de Turisme Garrotxa. En el lliurament i presentació d’aquests guardons hi han intervingut –en representació de diferents organismes com ara el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), el Departament de Política Lingüística, la Regidoria d’Empresa, Comerç i Turisme de l’Ajuntament d’Olot, Turisme Garrotxa o el Consell Comarcal de la Garrotxa–, Santi Reixach, president del Consell Comarcal de la Garrotxa; Arnau Queralt, director del CADS; i, Marta Xirinachs, vicepresidenta segona del CPNL i directora general de Política Lingüística.
 

albert Bosch ha parlat de l'aventura del canvi i la resiliència en l'era postcovid. Foto: Martí Albesa.


Empreses acreditades i/o guardonades

  • Certificat d’acreditació de la Carta europea de turisme sostenible i guardó Territori socialment responsable. 
Turisme rural Mas Pineda
Oficina Turisme d'Olot
  • Certificat de renovació de la Carta europea de turisme sostenible.
Restaurant La Quinta Justa  
Mas la Coromina
Hotel Mas la Ferreria
Restaurant la Deu
Hotel Can Blanc
Restaurant Hostal dels Ossos
Restaurant la Moixina
Turisme Rural Mas Rubió
Ferrer Xocolata
Apartaments- restaurant Arcada de Fares
Restaurant l'Hostalet
Hotel Riu Fluvià
Cafè Europa
  • Certificat de renovació amb la Carta europea de turisme sostenible i certificat 1a fase del projecte Empreses lingüísticament responsables
 Vol de Coloms
  • Certificat de renovació amb la Carta europea de turisme sostenible i certificat 2a fase del projecte Empreses lingüísticament responsables
 Corriol Serveis Educatius
  • Certificat de renovació amb la Carta Europea de Turisme Sostenible i diploma del Codi gestió sostenible
 Tosca
  • Certificat de la 1a fase del projecte Empreses lingüísticament responsables i guardó Territori socialment responsable
Zeba producccions
Centre Equinoteràpia La Marginera de la Bosa
Cubus. Serveis de béns Immobles
Edicions Bassegoda
  • Certificat de la 2a fase del projecte Empreses lingüísticament responsables
Solfa Food 
Corriol Serveis Educatius
  • Certificat de la 3a fase del projecte Empreses lingüísticament responsables  Ferrer Xocolata
  • Diploma del Codi de Gestió Sostenible per haver elaborat la memòria de sostenibilitat
La Fageda
Turisme rural Rectoria Sant Miquel Pineda  educArt, serveis educatius i culturals 
En Ruta Girona
  • Reconeixement a les empreses que es van acreditar/renovar amb la Carta europea de turisme sostenible el 2020
Turisme rural Mas el Barber 
Apartaments El Jardinet de Sant Esteve
B-Crek 
La Fageda Fundació  
En Ruta Girona  
Hotel- apartaments La Perla
Turisme rural La Rectoria de Sant Miquel de
Pineda  educArt, serveis educatius i culturals 
Restaurant La Brasera 
 

En la jornada es reconeix la tasca d'empreses garrotxines en diferents àmbits de la responsabilitat social. Foto: Martí Albesa.

Participació