Consulteu dates i horaris de la campanya de vaccinació de la grip a la Garrotxa

Es farà simultàniament amb l’administració de la 3a dosi contra la Covid-19 per a les persones a qui estigui indicada

Un equip d’infermeria es desplaçarà als espais municipals per a fer la  vaccinació.
Un equip d’infermeria es desplaçarà als espais municipals per a fer la vaccinació. | @icsgirona.
NacióGarrotxa
26 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:00h
Amb el lema "Aquest hivern no t’arrisquis, vacuna’t ara contra la grip" ha començat la campanya de vaccinació contra la grip a la Garrotxa, igual com a la resta de Catalunya. Enguany, l’objectiu és protegir les persones més vulnerables i disminuir al màxim la possible incidència del virus en els grups de risc. Les persones que formen part d’aquests grups solen veure incrementat per dos el risc de mortalitat en cas de patir una coinfecció per grip i per SARS-CoV-2. Per aquest motiu, segons Salut, és molt important vaccinar-se contra la grip si:  

•    Teniu 60 anys o més.  
•    Patiu alguna condició de salut prèvia considerada de risc, com ara diabetis, obesitat mòrbida, malaltia renal o hepàtica, anèmies, hemofília, immunosupressió, malaltia neuromuscular greu, càncer, celiaquia, implant coclear o en espera de l’implant, fístula de líquid cefaloraquidi, malaltia inflamatòria crònica i trastorns que comporten disfunció cognitiva.
•    Esteu embarassada o fa menys de 6 mesos que heu donat a llum.
•    Treballeu en un centre sanitari o sociosanitari, proporcioneu cures domiciliàries a persones amb alguna malaltia considerada de risc o treballeu en oficines de farmàcia o institucions d’atenció geriàtrica.  
•    Conviviu amb una persona amb una condició de salut considerada de risc.  
•    També s’han de vacunar els infants entre els 6 mesos i 2 anys que tinguin antecedents de prematuritat (menys de 32 setmanes de gestació).  

També, es molt recomanable que es vaccinin contra la grip les persones institucionalitzades o que treballen en centres d’internament, així com les forces i cossos de seguretat, bombers, serveis d’emergències, etc.  

A banda del vaccí contra la grip, simultàniament també s’administrarà la tercera dosi contra la Covid-19 als majors de 70 anys i que faci més de sis mesos que s’han administrat la segona dosi. Des de ja fa unes setmanes també s’administra la dosi addicional a les persones immunodeprimides i les institucionalitzades a les residències geriàtriques i als sociosanitaris de llarga estada. 

La vaccinació a la Garrotxa en espais municipals
Tal com ja es va fer l’any passat, la campanya de  vaccinació es farà majoritàriament fora dels centres d’atenció primària, en espais municipals cedits pels ajuntaments i també als centres de salut habituals. A la Garrotxa s’han habilitat fins a 13 punts de  vaccinació en dies i franges horàries diferents per a abastar tanta població com sigui possible.

El motiu d’aquesta descentralització és evitar aglomeracions en espais més reduïts com poden ser alguns consultoris locals i assegurar així que es compleixen totes les mesures de seguretat.

Un equip format per personal d’infermeria i administratiu es desplaçarà a aquests espais municipals per a fer la  vaccinació, als quals caldrà accedir amb cita prèvia. Els usuaris hauran de demanar cita a través del web citasalut.gencat.cat o de La Meva Salut a l’apartat Cita.

Els usuaris dels CAP d’Olot i Besalú (els habitant dels municipis d’Olot, les Preses, Santa Pau, Besalú, Argelaguer, Maià de Montcal, Montagut i Oix, Sant Jaume de Llierca i Tortellà)  de més de 70 anys que faci més de sis mesos que s’han posat la segona dosi de la Covid-19, seran citats directament per SMS, sense que hagin de demanar cita prèvia. Els usuaris dels centres d’atenció primària i dels consultoris locals de la Garrotxa si volen també poden vaccinar-se tot aprofitant les visites de control quan vagin al CAP. 

Dates i horaris de vaccinació a la Garrotxa
EAP Dies Horari Centre de vacunació Direcció
Olot
Vacuna grip +3a dosis de
Covid-19 per amajors de 70anys
DimartsDe 9h a 13h i de 15h-19hCasal MariàC/ de Bolòs, 3
Olot
Vacuna grip +3a dosi de
Covid-19 per amajors de 70
anys 
Dimecres De 9h a 13h Casal MariàC/ de Bolòs, 3
Olot
Vacuna COVID
19
Dimecres De 15h a 17h Casal MariàC/ de Bolòs, 3
Olot
Vacuna grip + 
DijousDe 9h a 13h i de 15h-19hCasal MariàC/ de Bolòs, 3
Les Preses
Cal demanarhora al 
972 68 25 17  
28 d’octubre9h-12hLlar d’avis (baixos de l’Ajuntament)c/Major, 2
Santa Pau 2  de novembre12-14.30hAmbulatori local C/ del Mirador, 6
ABS Sant Joan les Fonts
EAP Dies Horari Centre de vacunació Direcció
Sant Joan les Fonts 28 d’octubre9h-13.30hCentre CívicC/ Enric Granados, 10
La Canya 11 de novembre9h – 13.30hCasal d’avis La CanyaC/ de les Escoles, 1
Castellfollit de la Roca 4 de novembre9h – 13.30hCentre CívicPl. de Sant Roc, 2
 
ABS La Vall d’en Bas i Hostoles
EAP Dies Horari Centre de vacunació Direcció
La Vall d’en Bas 27 d’octubre9h – 13.30hLocal Social Els Hostalets d’en BasPlaça Major, 5-6
Sant Feliu de Pallerols 3 de novembre9h – 13.30hCa les Hermanes – espai polivalentC/ del Soler, 4
Les Planes d’Hostoles 10 de novembre9h – 13.30hPavelló poliesportiu municipalPasseig de l’Estació, s/n
 
ABS Besalú
EAP Dies Horari Centre de vacunació Direcció
Besalú 26 d’octubre i
2 de novembre 
12h a 15hPavelló de BesalúPg. de Francesc Cambó, 4
Besalú
Vacuna grip +
3a dosis deCovid-19 pera majors de
70 anys
29 d’octubre i
5 de novembre 
12h a 15hPavelló de BesalúPg. de Francesc Cambó, 4
Tortellà   Pendent  
St. Jaume de Llierca   Pendent 
Montagut    Pendent  

Aquestes dates i horaris establerts s’aniran ampliant en funció de les necessitats. Als municipis de Tortellà, Sant Jaume de Llierca i Montagut s’està treballant l’habilitació d’espais externs. Les persones que s’hagin de posar la doble vacuna d’aquests municipis, els hi administraran al CAP de Besalú. S’utilitzaran els canals de comunicació habituals per donar a conèixer a la ciutadania els nous punts de  vaccinació. 

 
Arxivat a