La campanya «Retalla les violències, enganxa les cures» acaba amb teatre a Olot

L'obra "Ritos de amor y guerra", diumenge al Torín, clou aquest cicle sobre els estereotips de gènere, LGTBI, homofòbia, assetjament o masclisme

«Ritos de amor y guerra», de Comando Señoras, es podrà veure aquest diumenge 24 d'octubre.
«Ritos de amor y guerra», de Comando Señoras, es podrà veure aquest diumenge 24 d'octubre. | Comando Señoras.
NacióGarrotxa
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:59h
La campanya contra les violències de gènere finalitzarà les activitats culturals aquest diumenge en la seva segona edició a Olot amb un espectacle per reflexionar sobre el rol de la dona a la ficció. Un grup de més de 20 dones representen sobre l’escenari la diversitat de les dones, sovint invisibilitzada, especialment a la ficció: dones de totes les edats, d’orígens culturals diversos, en diferents moments vitals, que es mostraran unides en aquesta "guerra diària" per aconseguir un món més igualitari. 
 
Ritos de amor y guerra, de Comando Señoras, és un espectacle fresc i divertit que aquest diumenge 24 d’octubre es podrà veure a les 6 de la tarda a la Sala El Torín, de manera gratuïta i sense necessitat de reserva prèvia. 
 
Amb aquesta activitat s’arriba al tram final de la campanya comarcal que ha constat d’un cicle de 16 activitats culturals de diferents formats a diferents municipis de la comarca i que ens han fet reflexionar sobre els estereotips de gènere, temes LGTBI, homofòbia, assetjament, masclisme... Les propostes han estat del tot diverses i s’hi ha pogut veure des de titelles, conta-contes, monòlegs, teatre...   


A més d’aquestes activitats, la campanya ha anat desenvolupant activitats paral·leles, una d’elles un cicle formatiu adreçat a diferents agents i que arrenca aquest cap de setmana a Olot amb una formació adreçada a les entitats que treballen temes de gènere de la comarca.

Les mateixes entitats s’han organitzat per a conèixer-se millor i establir contactes amb l’objectiu de sumar en l’objectiu de fer una Garrotxa cada vegada més justa, igualitària, diversa i lliure. La formació serà aquest dissabte 23 d’octubre a la tarda a la sala de l’arxiu municipal. El cicle formatiu continuarà aquesta tardor amb formacions a equips tècnics de les administracions públiques i finalitzarà amb formacions als equips polítics de la Garrotxa. 
 
Aquesta campanya està finançada a través del Pacto de Estado contra la violència de  género del Ministerio de Igualdad i s’organitza des dels 21 ajuntaments de la comarca, el Consell Comarcal de la Garrotxa i el Consorci d’Acció Social de la Garrotxa, amb la coordinació i seguiment de Lo Relacional.
 
Arxivat a