El PSC d'Olot exigeix que es pressioni Lidl perquè treballi amb un «segell garrotxí»

Demana a l'equip de govern de Junts, a l'Ajuntament d'Olot, que els insti a comprometre's amb productes de proximitat i contractacions locals

Els terrenys, a tocar de l'Hospital d'Olot, on s'instal·larà una gran superfície de Lidl.
Els terrenys, a tocar de l'Hospital d'Olot, on s'instal·larà una gran superfície de Lidl. | Martí Albesa.
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:53h
El grup municipal del PSC a Olot creu que, "malauradament" ja no hi ha "marxa enrere" pel que fa a la construcció d'una nova gran superfície a tocar de l'Hospital d'Olot, ja que l’equip de govern de l'Ajuntament d’Olot –amb majoria de Junts– ja n'ha tancat l’arribada, amb què s'ampliarà l'oferta de grans superfícies comercials a la ciutat, "que ja està saturada en aquella zona".

"Exigim, com a mínim, que el govern de la ciutat insti la marca a comprometre's a treballar amb productes de proximitat, prioritzant les contractacions locals i estenent la mà als productors de casa nostra", manifesten en un comunicat fet públic avui mateix. 

En plena crisi del petit comerç a causa de les devastadores conseqüències de la pandèmia, segons els socialistes olotins "l’Ajuntament d’Olot ha posat totes les facilitats perquè una gran superfície comercial s’instal·li en els propers mesos a Olot. D’aquesta manera la ciutat perdrà uns terrenys amb àmplies possibilitats d’explotació en l’àmbit social i sanitari". 

Aquesta proposta va en sentit contrari a la ciutat del que volen des del grup municipal socialista, "una ciutat sostenible, que no promou l’ús del cotxe particular per anar a comprar i que fomenta el comerç de proximitat". 

Lidl arribarà en les pròximes setmanes a Olot per a ampliar l’oferta comercial de grans superfícies en aquella zona i "fer remar encara més a contracorrent al petit comerciant", al PSC Olot li sembla bé que qui vulgui es pugui instal·lar a la capital de la Garrotxa i explotar el seu nínxol de mercat, "però creiem que no ha de ser l’Ajuntament qui li vengui terrenys municipals". 

Com que "ja no hi ha marxa enrere" en aquesta decisió, que els sembla del tot desafortunad", els socialistes olotins creuen que cal exigir-li a aquesta nova gran marca que treballi pels productors garrotxins.

"Reclamem a l'equip de govern que li exigeixi a Lidl uns barems a l'hora d'oferir productes de casa, de proximitat, així com de prioritzar les empreses i productors de la Garrotxa a l'hora d'elaborar la seva oferta a la nova gran superfície. La creació de llocs de  treball prioritzant els olotins i les olotines també ha de ser una de les premisses a seguir per part de la marca", reblen en el comunicat, amb el benentès que traslladaran aquestes propostes a l'equip de govern per a pal·liar al màxim possible els efectes "d'aquesta mala decisió".

 
Arxivat a