El parc de patinatge d'Olot disposarà de 1.000 m2 abans d'acabar l'any

El disseny del projecte d'obres d'ampliació de l'skatepark, a la Solfa, ha comptat amb la participació dels usuaris, a través del Club Skate Olot

L’skatepark d'Olot que ara s'amplia es va posar es marxa l’any 2011.
L’skatepark d'Olot que ara s'amplia es va posar es marxa l’any 2011. | Martí Albesa.
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 9:58h
Olot es consolida com una de les capitals catalanes més importants pel que fa a la pràctica dels esports de roda petita. Als èxits assolits durant anys amb l'hoquei i el patinatge artístic, ara caldrà afegir-hi el fet que abans que finalitzi aquest 2021 el parc de patinatge situat a Maltosquer, a la Solfa, comptarà amb 1.000 m2 totals de superfície, un assoliment que altres ciutats no poden lluir.

El regidor d’Esports, Aniol Sellabona, ha anunciat aquest dijous l’inici de les obres d’ampliació de l’skatepark, acompanyat de Toni Orozco, del Club Skate Olot, i del responsable de l’Àrea d’Esports, Miquel Roca. De fet, les actuacions van començar aquest passat dilluns 18 d’octubre amb la instal·lació de tanques i la divisió de l’espai i s'ha previst que s’allarguin un mes i mig. El projecte permetrà ampliar la zona de patinatge en 375,30 metres quadrats més i, durant els treballs, els qui hi practiquen habitualment podran continuar fent ús de la zona existent.

L’any 2018 l’Ajuntament d’Olot ja va ampliar en 200 metres quadrats l’skatepark de la ciutat arribant fins als 661 metres quadrats. Tal com es va anunciar en aquell moment, aquella era la primera part d’una ampliació que comptaria amb una segona fase tenint en compte l’increment d’ús dels darrers anys.
 

Toni Orozco, Aniol Sellabona i Miquel Roca en la compareixença a l'Ajuntament d'Olot. Foto: Xavier Borràs.


Els treballs permetran adequar l’enllumenat, el mobiliari urbà, noves zones amb escales, contra corbes, caixons i una nova rampa en aquest parc urbà perquè els usuaris dels skate –però, també ,de BMX, patinets, bicicletes i altres tipus de patins– puguin gaudir-ne.

Un cop més, el projecte ha comptat amb la participació dels usuaris, a través del Club Skate Olot, en el procés de disseny de les noves instal·lacions, tal com ha explicat el seu president, Toni Orozco. Un cop finalitzades les actuacions previstes, el nou espai d’skate d’Olot disposarà de gairebé 1.000 metres quadrats. Aquestes tasques d’ampliació tenen un pressupost de 68.995,25 euros.

El Club Skate Olot va néixer l'any 2006 pel reclam i la necessitat de tenir un lloc per patinar a la capital de la Garrotxa. Al 2011 es posa en marxa la construcció del parc de patinatge a Malatosquer. Un altre moment important en la història del club va ser el 2015, amb el naixement de l'escola de skate, per a nens de 5 a 16 anys, que pretén promoure la pràctica d’aquest esport entre els més joves, amb més d'una trentaenad'alumnes d'aquestes edats diverses actualment, segons ha comentat Orozco. Finalment, l’any 2018 el club comença a formar part de la Federació Catalana.

Arxivat a