El Festival Elmini celebrarà finalment 10 anys a Olot del 3 al 8 de desembre

Els concerts grossos al Torín i els "d'estar per casa" a l'Orfeó Popular Olotí permetran seguir fins a 11 actuacions de 15 artistes

El Senyor Elmini enguany beu ratafia garrotxina al cartell de Ciskoksl.
El Senyor Elmini enguany beu ratafia garrotxina al cartell de Ciskoksl. | Martí Albesa.
19 d'octubre del 2021
Actualitzat a la 13:42h
"Per a organitzar un festival de música cal una preparació durant molts mesos d’antelació…, no es fa d'un dia per l'altre", ha dit aquest mig matí, des de la Sala El Torín d'Olot, Alba Agustí, una de les persones que organitza des de l'associació La Química el Festival Elimini, que enguany –finalment, amb dos intents tombats per les imposicions pandèmiques– celebrarà el desè aniversari a la capital de la Garrotxa del 3 al 8 de desembre.

Aquest 2021 l'Elmini es concentrarà entre dos espais de la ciutat, els dos que els permeten tenir un control de cabuda correcte: d'una banda, la Sala El Torín –amb la capacitat d'omplir-se se suposa que al 100% (quan l'Ajuntament d'Olot ho autoritzi)–; i, de l'altra, l'Orfeó Popular Olotí, on –per comptes de fer-ho en cases particulars com fins al 2019– es podran seguir els "concerts d'estar per casa".

La majoria dels concerts grossos, doncs, tindran lloc a la Sala El Torín. Els artistes internacionals Adams Giles Levy, compositor anglès, i Steve Smyth, australià –tots dos fincats a Catalunya–, encetaran la desena edició amb una nit íntima de rock i blues. Els seguiran, el dissabte, les actuacions de Kàfkia i el concert elèctric i amb banda dels The Tiki Phantoms, una banda barcelonina coneguda ja internacionalment, que oferiran versions de tota la vida però  amb un estil més personal que barreja el surf clàssic, garage, rock i espagueti western.

Diumenge al mateix Torín hi tindrà lloc una nit molt especial: començarà St Woods, un artista madrileny que acaba de treure el seu primer àlbum debut i ja és considerat un dels artistes indie amb més projecció, i es tancarà la nit amb el potent directe de la banda BigBlack Rhino. També, hi ha moltes ganes el dimarts dia 7 del concert amb banda sencera de Joan Colomo, "artista que no necessita presentacions i molt estimat dins el festival", segons els organitzadors.
 

Alba Agustí i Marc Busquets, de l'associació La Química, han presentat el festival. Foto: Martí Albesa.


Concerts d'estar per casa
Els ja consolidats “Concerts d’estar per casa” es faran tots aquest 2021 a l’Orfeó Popular Olotí. S'han distribuït en tres tardes, amb dos concerts per dia. Dissabte a la tarda s'hi podrà veure i sentir Eric Fuentes, conegut per la seva mítica banda Unfinished Sympathy i, també, el projecte en solitari de Jordi Serradell.

Diumenge serà el torn de la valenciana Clara Andrés, i Roger Usart –que ara viu a Riudaura– presentarà el seu darrer àlbum.

Dilluns es clouran els “Concerts d’estar per casa” amb Alba Carmona, i Massa, la proposta local i olotina d’enguany.
 
Clara Poch i Marçal Calvet clouran el festival
La desena edició d'Elmini es clourà el dimecres 8 a la tarda a la Sala El Torín, amb la nova proposta de Clara Poch i Marçal Calvet, que presentaran el seu darrer treball, Fortuna, en què han apostat per fer un gir artístic, amb una actuació performativa i amb nous llenguatges d’expressió. Aquest concert està programat conjuntament amb Olot Cultura.

Com a prèvia al festival –i en col·laboració amb el Cine Club Olot–, divendres, 26 de novembre, a dos quarts de deu del vespre, als Cines Olot, es passarà el documental Crock of God, sobre Share MacGowan, cantant de la banda britànica The Pogues.

La imatge del cartell d'enguany: bateria i ratafia
El Senyor d'Elmini és una de les icones característiques de la imatgeria del festival, que l'ha acompanyat en tots els cartells de totes les edicions. El dissenyador és l'artista gràfic Ciskoksl. Aquest cartell, juntament amb el díptic i els tríptics informatius, des de fa tres anys és dissenyat i maquetat per Xevi Prat, fundador i màxim responsable de l’empresa Demaneragràfica, qui sempre ha donat suport incondicional al festival.
 
Enguany, podem veure el Senyor Elmini tot bevent ratafia, com a bon olotí, i tocant la seva bateria personalitzada amb els 10 anys escrits al ressonador del bombo. 

El festival Elmini és creat i organitzat per l’associació La Química, entitat sense ànim de lucre formada per diverses persones actives tant en el camp de la música, les arts, la gestió cultural, i que totes, de manera directa estan relacionades amb la comarca de la Garrotxa.
 

Fins a 15 artistes oferiran 15 concerts al Festival Elmini 2021. Foto: Martí Albesa.


Elmini va néixer sota la idea i l’objectiu de portar a la ciutat d’Olot concerts en solitari d’artistes que habitualment es presenten acompanyats del seu grup. Això  ha fet que des de la primera edició i fins avui, que s'arriba ja a la desena, el festival tingui un format intimista amb la voluntat de potenciar la connexió i interacció entre músics i públic

En definitiva, Elmini és més que un festival. A més de voler acostar públic i artista mitjançant concerts íntims i de petit format, també vol ser una plataforma pels artistes emergents i un festival de referència, tant per la seva proposta innovadora, com per la qualitat de la seva programació i el seu eclecticisme. Tot en un indret de Catalunya apartada de les grans ciutats i on, també, es pretén potenciar totes les qualitats turístiques, gastronòmiques, històriques i culturals que té la ciutat d'Olot.

Les entrades ja s'han posat a la venda,a preus populars, des d'aquest vincle.
Arxivat a