Tot a punt a Sant Privat d'en Bas per al 6è VertiKalM al Puigsacalm aquest diumenge

El Grup Excursionista, Cultural i Alpinista organitza anualment aquesta cursa competitiva i solidaria en benefici de la Fundació A. Bosch

Tot a punt per a la VertiKalKM al Puigsacalm aquest diumenge 17 d'octubre.
Tot a punt per a la VertiKalKM al Puigsacalm aquest diumenge 17 d'octubre. | @GECA_84.
NacióGarrotxa
15 d'octubre del 2021
Actualitzat a la 13:05h
La VertiKalM, es el quilòmetre vertical al Puigsacalm, que s’inicia a la Vall d’en Bas, just a la plaça del poble de Sant Privat (525 m) i, en un recorregut completament senyalitzat de menys de 5 km, s’enfila fins al cim del Puigsacalm a 1514 m. La cursa sortirà a dos quarts de deu del matí d'aquest diumenge 17 d'octubre de la plaça de Sant Privat.

Sota l'organització del GECA (Grup Excursionista Cultural i Alpinista), de Sant Esteve d'en Bas, és una prova puntuable a la Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC (Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya).

Els primers 1.000 metres de recorregut son mes o menys suaus per pista, corriols i altre cop pista, resseguint el curs del riu Gurn fins el Pla d’en Xurri, des de on s’inicia el trajecte mes costerut pel tradicional Camí dels Matxos, amb alguna variant, que s’enfila enmig de roures, faigs i boixos, per retallar camí i guanyar alçada fins arribar a la pista que porta a Santa Magdalena (1.100 m). A partir de la pista s’agafa la canal del Grau de les Eugues, també amb alguna que altra variant, per guiar-nos directament fins al mateix cim del Puigsacalm (1.514m).

Des del cim, en dies clars, podrem divisar un magnífic panorama sobre les Valls d’en Bas i d’Olot fins al golf de Roses, puig Neulós, el Santuari del Mont, Comanegra, Canigó, tot el Pirineu d’Ull de Ter i la Vall de Núria, mirant a cara oest veurem la serra del Cadi i girant la vista en direcció sud tindrem unes magnífiques vistes del Pedraforca, serra d’en Sitja, plana de Vic, Montserrat, el Montseny, les Guilleries, el Cabrerès i la vall d’Hostoles.

El Grup Excursionista, Cultural i Alpinista (GECA), organitza anualment cada 3er diumenge d’octubre una cursa competitiva i solidaria amb gran renom i molta participació, patrocinada per Noel Alimentària, destinant tota la recaptació a la Fundació A. Bosch, que té com objectiu promoure la investigació i recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils, amb la col·laboració de l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona. També es poden fer donacions al web www.fundacióabosch.es.
Arxivat a