Olot demana 2,35 milions d'euros als fons Next Generation per a plans de mobilitat i transició ecològica

L’Ajuntament s’ha presentat a la convocatòria de la UE per a impulsar un conjunt de set projectes de millora i restauració del Parc Nou i l’espai Montsacopa

El regidor Estanis Vayreda ha presentt les actuacions d'ajuda demanades a la Unió Europea.
El regidor Estanis Vayreda ha presentt les actuacions d'ajuda demanades a la Unió Europea. | @olotuit.
NacióGarrotxa
14 d'octubre del 2021
Actualitzat a la 13:07h
L’Ajuntament d’Olot ha sol·licitat un total de 2.355.520,65 euros en ajudes dels fons Next Generation del Fons de Recuperació Econòmica de la Unió Europea per a impulsar un total de set projectes de millora de la mobilitat, restauració d’espais urbans, eficiència energètica així com transició digital i ecològica. 

En concret, Olot s’ha focalitzat en la línia d’impuls de la transició verda i sostenibilitat turística amb un conjunt de sol·licituds que, principalment, giren entorn la sostenibilitat i la millora dels espais verds i la mobilitat de la ciutat,tal com ha explicat el regidor de Promoció, Estanis Vayreda, aquest matí al saló de sessions de l'Ajuntament d'Olot.

En primer lloc, s’ha demanat una ajuda de 200.000 euros per a la restauració ambiental del Parc Nou, una ajuda d’1.056.853,81 per a la gestió i potenciació del volcà Montsacopa així com 200.000 euros per a impulsar noves infraestructures ciclistes, seguint la línia i objectius marcats del projecte participatiu Olot Pedala.

D’altra banda, també s’han demanat 135.555,93 euros per a la millora dels camins de Batet de la Serra amb la voluntat d’impulsar una mobilitat més sostenible a la ciutat. Per últim, també hi consten projectes de transició digital i turisme ambiental per valor de 488.739 euros. 

Pel que fa al Parc Nou, la proposta té per objectiu potenciar la conservació de la flora autòctona de la zona, mantenint l’essència de jardí botànic, la substitució de tanques i renovació del mobiliari urbà, la reparació de camins, sotabosc i millora de la impermeabilització de l’estany del parc així com el sistema de distribució d’aigua de les basses, entre moltes altres actuacions amb la voluntat de millorar-ne l’ús públic. 

En el cas del projecte vinculat amb el volcàMontsacopa, la sol·licitud inclou actuacions que s’allargarien fins al 2024 i que permetrien la realització d’estudis topogràfics, el soterrament de la línia elèctrica i la millora i adequació dels camins, neteja i senyalització així com la rehabilitació de les torres de guaita i la muralla del fort. 

Pel que fa als nous itineraris ciclables, el projecte es basa en les necessitats i demandes detectades a través del procés participatiu Olot Pedala i la redacció del Pla de Foment de la Mobilitat en bicicleta i vehicles VMP focalitzats principalment en la implantació d’un carril bici a la carretera de Les Tries amb la voluntat de connectar els diferents amb el centre de la ciutat. 

Els projectes s’inclouen en el Pla Comarcal "La Garrotxa soft & smart county. Destino turístico sostenible e inteligente" que s’ha presentat al Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme que té previst resoldre la convocatòria properament.

En total, s’han previst accions per valor de 8.396.607 euros a diferents municipis de la comarca en una acció coordinada des de Turisme Garrotxa i el Consell Comarcal de la Garrotxa
Arxivat a