L'exposició dels «Cigarrillos París» del Museu de la Garrotxa arriba a Barcelona

Els Espais Volart de la Fundació Vila Casas acullen aquesta mostra sobre el cartellisme i la publicitat moderna

L'exposició als Espais Volart de Barcelona.
L'exposició als Espais Volart de Barcelona. | ACN.
14 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:52h
L'exposició Cigarrillos París i la publicitat moderna, coorganitzada amb el Museu de la Garrotxa i comissariada per Ricard Mas, indaga en la iconografia de la publicitat moderna de principis del segle XX a través dels cartells presentats a un concurs internacional per anunciar les cigarretes "París". La mostra obrirà al públic als Espais Volart de la Fundació Vila Casas a Barcelona aquest divendres, 15 d'octubre, i es podrà visitar fins al pròxim 2 de gener.

Cigarrillos París i la publicitat moderna, comissariada per Ricard Mas, repassa els inicis de la publicitat a través de la figura de Manuel Malagrida. Malagrida va ser un olotí que va viatjar a l’Amèrica Llatina per a complir el gran somni americà i ho va aconseguir, ja que va acabar tenint la indústria tabaquera més potent de l’Argentina.

A la mostra, que obrirà aquest divendres, s'hi inclouen mig centenar dels cartells publicitaris d’un dels dos grans concursos que va crear Malagrida per a la seva indústria. El primer concurs organitzat al 1900 estava restringit a l’Argentina i el segon dels concursos organitzat al 1901 sí que estava obert tant a Europa com a Amèrica.
 

El cartell guanyador del concurs dels «Cigarrillos París». Foto: @MuseusOlot.


L'exposició presenta cartells del segon dels concursos i el comissariat d’art d’aquesta exposició, Ricard Mas, ha explicat que Malagrida “va fer molts trucs i aquests dos concursos són els més ben dotats en la història dels concursos de cartellisme”.

Amb la col·lecció de cartells modernistes de la marca de tabac "Cigarrillos París", juntament amb fotografies, impresos i productes de disseny, podem veure com la publicitat, des dels seus inicis, ha jugat amb la figura de la dona i dels nens, amb la diferència de classes socials o amb conceptes com el progrés o el mite de París com a ciutat de la llum.



 
Arxivat a