1 de 10
Emprenedoria

El Garrotxa Emprèn torna en format presencial del 25 al 29 d’octubre

Comptarà amb la presència, entre d'altres, de Xavier Verdaguer, la cooperativa L'Artiga o Anna Navarro Schlegel

Pili Riol, Gemma Canalias i Josep Ros han presentat el Garrotxa Emprèn des de Ca Nyera. | @olotuit.
per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 14 d'octubre de 2021 a les 08:28 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest any 2021, el Garrotxa Emprèn torna en format presencial per a fer visible l’empresa i l’emprenedoria de la comarca. Amb aquesta nova edició, els organitzadors esperen recuperar la participació de les edicions d’abans de la pandèmia, tal com han explicat aquest dimecres la regidora d’Empresa, Gemma Canalias, acompanyada de la tècnica d’Ocupació, Pili Riol, i Josep Ros, director del Campus Garrotxa.

El nou programa arriba amb una dotzena d’activitats adreçades a tots els públics: a persones emprenedores i involucrades en l’entorn empresarial de la comarca, a estudiants dels centres educatius, així com a la resta de la ciutadania. Hi haurà formacions, xerrades i tallers per a joves en què es tractaran temes com el màrqueting, l’estratègia, l’ètica en els negocis i l’actitud emprenedora, entre d’altres.


Per altra banda, s’ha tornat a programar un espai dedicat a la Responsabilitat Social Empresarial, amb l’organització de la 3a Edició de la Jornada de Territori Socialment Responsable, on es fomenta el coneixement de temàtiques relacionades amb la Responsabilitat Social i es fa el lliurament dels reconeixements a les empreses que han posat en pràctica accions d’RSE durant l’any.

A més, s’ha organitzat activitats pensades per als joves, llavor dels futurs projectes emprenedors de la comarca. Gràcies a un taller-experiència a càrrec de la Maria Batet, podran adquirir coneixements sobre l’emprenedoria a través de l’al·legoria de les teles i l’actuació d’uns acròbates.

 

El programa del Garrotxa Emprèn 2021. Foto: DinàmiG.


També, podran participar en un taller d’innovació disruptiva de la mà de Xavier Vedaguer, emprenedor en sèrie i fundador del centre d’innovació Imagine a Silicon Valley de Califòrnia i de l’empresa de roba intel·ligent Innovalley, Inc., inversor a través de Lanta Digital Ventures i soci fundador de l’acceleradora Conector.com, entre d’altres, que ajudarà als joves a encarar reptes relacionats amb el territori. Totes aquestes activitats s’ofereixen en col·laboració amb l’àrea d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot.


En aquesta ocasió comptarem amb integrants de la cooperativa l’Artiga, que ens explicaran en què consisteix la seva iniciativa i com ha nascut de manera col·laborativa a la comarca. Amb el Campus Garrotxa s’ha programat una activitat per a conèixer els aspectes essencials a l’hora de tirar endavant un negoci emergent en l’àmbit tecnològic.

La cloenda oficial del Garrotxa Empren tindrà lloc el divendres 29 d’octubre a les 19 h a la Sala El Torín, on es farà el lliurament de premis als guanyadors de la 8a. Edició dels Premis 100 % Emprenedors. A més, podrem veure l’actuació del Mag Sanyes i comptar amb la participació de l’olotina Anna Navarro Schlegel, vicepresidenta del Departament de Producte, Mercat Internacional i Globalització de Procore Tecnologies i una de les empresàries més influents del món, considerada la dona més influent en l’entorn de la tecnologia l’any 2020 per la revista Analytichs Insight.


El Garrotxa Emprèn es porta a terme gràcies a l’organització de l’Ajuntament d’Olot, a través de DinàmiG, del Consell Comarcal de la Garrotxa, dels Joves Empresaris de la Garrotxa i de l’Associació d’Empreses Euram Garrotxa, així com la col·laboració de diversos mitjans de comunicació i d’entitats i empreses que participen en les diferents activitats.

Per a més informació sobre la programació podeu consultar aquest web. Totes les activitats són gratuïtes, encara que en la majoria cal inscripció prèvia. Per a dubtes o aclariments, poseu-vos en contacte amb DinàmiG o Ca-nyera Coworking (Carrer Aigua, 5) al telèfon 972 260 152 extensió 4 o bé a suport.empresa@dinamig.cat.
 

L'espai de cotreball de Ca Nyera és ocupat al 100%. Foto: @olotuit.


El coworking Ca Nyera, al 100 % d’ocupació


L’espai de cotreball de Ca Nyera, situat als antics Magatzems Guitart, al número 5 del carrer Aigua, compta actualment amb una ocupació del 100%. Són vuit les empreses que utilitzen els dotze llocs de treball, a més dels quatre tècnics de l'àrea d'empresa i emprenedoria.

Es tracta d’empreses del sector de serveis: audiovisuals, ETT, agència de viatges i guiatge, arquitectura, estratègies de comunicació, anàlisi de dades i Big Data.

També, durant l'estiu, quan l’espai encara no estava del tot ocupat, va haver-hi usuaris temporals durant períodes determinats de temps.

Ca Nyera és una de les accions del PIAM del Nucli Antic i pretén esdevenir un element dinamitzador i integrador del Nucli Antic d’Olot. S’ha apostat pel coworking (cotreball), un sector en auge que avui en dia té un creixement anual mitjà del 24%.

En aquests moments hi ha més de 14.000 espais d’aquestes característiques a tot el món i més de 1.200 milions de professionals que hi treballen. Els espais de cotreball permeten als usuaris compartir les despeses i treballar en companyia d’altres professionals, amb l’opció d’emprendre projectes comuns.
 

 

Participació