TRÀILER El documental del centenari de la Unió Esportiva Olot s'estrena el 22 d'octubre

Ja es poden reservar les entrades de franc per a la sessió que començarà a dos quarts de vuit del vespre als Cines Olot

NacióGarrotxa
13 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 9:34h
Alguns jugadors de l’Olot Football Club, constituït el 1921.
Alguns jugadors de l’Olot Football Club, constituït el 1921. | @ZebaProduccions.

Fa cent anys un grup d’amics va decidir fundar l’Olot FC. Aquell va ser el principi d’un camí ple de moments memorables que han portat al club a ser el que és avui. Durant cent anys la Unió Esportiva Olot ha guanyat nombroses lligues, però també ha passat per moments complicats.
 
Memòries de la Unió Esportiva Olot repassa aquests cent anys d’història a través del testimoni de jugadors i persones que n’han format part. El documental, de Zeba Produccions, recull els moments més emblemàtics que ha viscut el club fins al dia d’avui. Tània Ribas és l’autora del documental que s’estrenarà el pròxim divendres, 22 d’octubre, a les 19:30 h als Cines Olot. 
 
Actualment, ja es poden reservar de franc les entrades a la pàgina web de Cines Olot per a assistir a l’estrena, que forma part dels actes del centenari de la Unió Esportiva Olot.

El documental s’inclou en la sèrie Memòries de, que produeix l’Ajuntament d’Olot amb l’objectiu de recuperar la memòria històrica de la ciutat. Els títols que formen part de la col·lecció són Memòries de l'aiguat d'Olot, coincidint amb els setanta anys de les inundacions que van assolar la Garrotxa; la Guerra Civil a la capital de la Garrotxa; Quan anàvem a Marina; Aquells meravellosos 60; la creació i evolució del barri de Sant Roc, els seixanta anys de la Fira del Dibuix, el 125è aniversari de la Policia Municipal, la història de les Festes del Tura i el recorregut històric que ha tingut la tradició dels Reis Mags a la ciutat des de principis del segle XIX. 
 

El passat mes de setembre la UEOlot es va encarregar del pregó de Festes del Tura Foto: Martí Albesa


El centenari de la Unió Esportiva Olot
Constituïda l’any 1921, la Unió Esportiva Olot, consta en el registre de la Federació Catalana de Futbol amb el nom d’Olot Football Club, tot i que la pràctica d’aquest esport a la ciutat es remunta al 1902.

El camp de l’estació va ser el primer terreny de joc de l’Olot que aquest any celebra el centenari. A principis de 2020 es van presentar els actes d’aquesta commemoració que aquest juliol ha donat el tret de sortida a les activitats amb la descoberta del logo i del cartell d’aquesta efemèride, a més de la campanya de socis per a la temporada 2021-2022 sota el lema “Seguim 100 de l’Olot”. El passat mes de setembre la UEOlot es va encarregar del pregó de Festes del Tura
Arxivat a