Olot surt de la crisi pandèmica amb un 27% menys d'aturats en setze mesos

La ciutat se situa al capdavant de les poblacions de més de 35.000 habitants on més ha augmentat l’ocupació des de la primavera de 2020

El regidor Estanis Vayreda ha donat detall de les dades d'atur a Olot.
El regidor Estanis Vayreda ha donat detall de les dades d'atur a Olot. | @olotuit.
NacióGarrotxa
13 d'octubre del 2021
Actualitzat el 14 d'octubre a les 12:31h
El tercer trimestre de 2021 ha tornat a registrar a Olot un creixement notable de la població assalariada a Olot, tot seguint amb la tendència dels trimestres anteriors. En conjunt, des de la primavera de 2020 i fins aquest setembre, l’atur s’ha reduït en 513 persones a la capital de la Garrotxa, amb què situa el municipi al capdavant de la recuperació econòmica arran la pandèmia, tal com ha relatat el regidor Estanis Vayreda.

La ciutat, amb 35.926 habitants, ha aconseguit reduir el nombre persones aturades en un 27,3% els darrers 16 mesos, una xifra sis punts superior a la mitjana catalana del 21,7% així com la mitjana dels municipis de més de 35.000 habitants que se situa en el 21,2%. D’aquesta manera, la ciutat se situa com un dels municipis que millor es recupera de les conseqüències i efectes de la crisi per la pandèmia del coronavirus.

L’hostaleria, la indústria i les professions vinculades amb el tercer sector –com auxiliars socials i gericultors– es presenten com les principals activitats econòmiques que generen més ocupació, tot recuperant així la pèrdua de llocs de treball arra den l’arribada de la pandèmia. En aquest sentit, en l’àmbit de la restauració i l’hostaleria, des de DinàmiG s’ha engegat una nova col·laboració amb l’Associació d’Hostalatge de la Garrotxa per a localitzar possibles candidats interessats a treballar en el sector i, al mateix temps, disposar d’una oferta formativa concreta davant la gran demanda de personal més especialitzat.

També, des de l’Àrea d’Ocupació de DinàmiG, s’ha detectat un augment pronunciat del nombre d’ofertes de feina relacionades amb el sector industrial i productiu tals com mecànics, operaris tècnics, muntadors, fusters i d’altres als diversos portals que gestionen ofertes laborals.
 
L’impuls del Pla de Reactivació Econòmica d’Olot
Amb la voluntat d’impulsar i combatre els efectes socials i econòmics de la les restriccions imposades arran de la pandèmia, des de l’abril de 2020 l’Ajuntament d’Olot va impulsar la creació del Pla de Reactivació Econòmica i l’Ocupació que inclou un conjunt de 122 mesures per a revitalitzar i impulsar les activitats econòmiques de la ciutat.

Fins ara, el Consistori ja ha invertit més de 485.500 euros en ajudes directes a empreses i autònoms per a combatre'n els efectes a Olot i ha donat suport a més de 603 activitats de la ciutat. Des de l’inici de la pandèmia i fins a l’actualitat, l’Ajuntament d’Olot ha destinat més d’1,5 MEUR per a mesures de reactivació econòmica amb impacte en diversos àmbits i sectors.

En aquest sentit, el Consistori ha impulsat un ampli conjunt d’accions com línies d’ajuts directes a diferents activitats econòmiques de la ciutat, campanyes per incentivar el consum local en comerços i restauració d’Olot, mesures de reactivació de l’economia de la ciutat amb inversions en el Taller dels Sastres, al Servei d’Ocupació de les Mates o a l’Oficina de Turisme o la posada en marxa de l’Oficina per a la Reactivació Econòmica de la Garrotxa.

Paral·lelament, també, s’han fet formacions vinculades amb les noves tecnologies, atencions als col·lectius més afectats, ajuts al sector cultural local, promocions per a la incentivació del consum, així com inversions d’adequació d’espais als requeriments, entre moltes altres accions que ha portat a terme l’Ajuntament d’Olot en l’àmbit social i econòmic, entre moltes altres.

Donar resposta a les necessitats dels diferents col·lectius és una de les prioritats que continuen vigents durant els pròxims mesos, en què es continuaran incentivant mesures per tal de generar talent per a la indústria i la resta de sectors econòmics.
 
Arxivat a