Els germans Luque rebran les Ales de la Cultura 2021 que atorga l'Ajuntament d'Olot

José, Juan, Manuel, Francisco i Miguel Ángel Luque Sanchez van crear la Casa Cultural de Andalucía de la Garrotxa i han participat activament en la vida cultural de la ciutat

La joia de les Ales de la Cultura que es lliura als guardonats.
La joia de les Ales de la Cultura que es lliura als guardonats. | @olotuit.
NacióGarrotxa
08 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 9:42h
L’Ajuntament d’Olot lliurarà les Ales a les Cultura 2021 als germans Luque: José, Juan, Manuel, Francisco i Miguel Angel Luque Sanchez, tal com ho ha anunciat aquest dijous el batlle, Pep Berga. Nascuts a Villanueva de Algaidas (Màlaga), van arribar a Olot l’any 1968 i es van establir al barri de Sant Roc. L’any 1992 van crear la Casa Cultural de Andalucía de la Garrotxa, de la qual José Luque va ser-ne el primer president, càrrec que ara ostenta el seu germà Manuel.

Amb les Ales de la Cultura als germans Luque es vol reconèixer el foment de la cultura andalusa a la ciutat i la col·laboració activa amb diferents actes culturals de la capital de la Garrotxa, fent que la cultura andalusa i la catalana vagin de bracet.
 

La Casa Cultural de Andalucía a la Garrotxa, a tocar de la plaça Vista Alegre. Foto: Arxiu NG.


A través de la Casa Cultural de Andalucía –situada al carrer que du el nom de la seva localitat de naixença– han participat a l’ofrena de les Festes del Tura, la Batalla de les Flors, el Carnaval, la Fira de Sant Lluc, etc. També, han promogut la creació de grups de ball i del Coro Rociero, que han actuat a diferents ciutats de Catalunya. Els germans Luque han participat de la construcció del local de la Casa Cultural de Andalusia. 

L’acte de lliurament de les Ales a la Cultura 2021 tindrà lloc el dissabte 30 d’octubre, a les 18.30 h, al Teatre Principal d’Olot. Per assistir-hi, cal descarregar-se una entrada, de franc, al web d'Olot Cultura.

Les Ales a la Cultura són un guardó honorífic que l’Ajuntament d’Olot concedeix, un cop l’any –des del 2003–, a una persona o entitat que hagi destacat per la seva contribució en algun àmbit cultural. El premi pren el nom en referència a l’ala que llueixen la bandera i l’escut de la ciutat, però també simbolitza l’impuls que han aportat en el terreny cultural i per a la ciutat aquelles persones que la reben. Formalment, les Ales a la Cultura consisteixen en una joia de disseny exclusiu.

Guardonats amb les Ales de la Cultura
2019: Carme Simon
2018: Pep Fargas
2017: Joan Asín
2016: Carles Fontfreda
2015: Joan Mercader
2014: Jordi Teis
2013: Jordi Sellas
2012: Josep Murlà
2011: Lluís Balcells
2010: Domènec Moli
2009: Josep M. Canals
2008: COAC
2007: Àngel Girona
2006: El Til·ler
2005: Isidre Charles
2004: Maria Pilar Serra
2003: Rialles Olot / Pere Serrat / Badia i Margarit

Arxivat a