Reconeixement

Els germans Luque rebran les Ales de la Cultura 2021 que atorga l'Ajuntament d'Olot

José, Juan, Manuel, Francisco i Miguel Ángel Luque Sanchez van crear la Casa Cultural de Andalucía de la Garrotxa i han participat activament en la vida cultural de la ciutat

per NacióGarrotxa, Olot, Catalunya | 8 d'octubre de 2021 a les 09:08 |
La joia de les Ales de la Cultura que es lliura als guardonats. | @olotuit.
L’Ajuntament d’Olot lliurarà les Ales a les Cultura 2021 als germans Luque: José, Juan, Manuel, Francisco i Miguel Angel Luque Sanchez, tal com ho ha anunciat aquest dijous el batlle, Pep Berga. Nascuts a Villanueva de Algaidas (Màlaga), van arribar a Olot l’any 1968 i es van establir al barri de Sant Roc. L’any 1992 van crear la Casa Cultural de Andalucía de la Garrotxa, de la qual José Luque va ser-ne el primer president, càrrec que ara ostenta el seu germà Manuel.

Amb les Ales de la Cultura als germans Luque es vol reconèixer el foment de la cultura andalusa a la ciutat i la col·laboració activa amb diferents actes culturals de la capital de la Garrotxa, fent que la cultura andalusa i la catalana vagin de bracet.

 

La Casa Cultural de Andalucía a la Garrotxa, a tocar de la plaça Vista Alegre. Foto: Arxiu NG.


A través de la Casa Cultural de Andalucía –situada al carrer que du el nom de la seva localitat de naixença– han participat a l’ofrena de les Festes del Tura, la Batalla de les Flors, el Carnaval, la Fira de Sant Lluc, etc. També, han promogut la creació de grups de ball i del Coro Rociero, que han actuat a diferents ciutats de Catalunya. Els germans Luque han participat de la construcció del local de la Casa Cultural de Andalusia. 


L’acte de lliurament de les Ales a la Cultura 2021 tindrà lloc el dissabte 30 d’octubre, a les 18.30 h, al Teatre Principal d’Olot. Per assistir-hi, cal descarregar-se una entrada, de franc, al web d'Olot Cultura.

Les Ales a la Cultura són un guardó honorífic que l’Ajuntament d’Olot concedeix, un cop l’any –des del 2003–, a una persona o entitat que hagi destacat per la seva contribució en algun àmbit cultural. El premi pren el nom en referència a l’ala que llueixen la bandera i l’escut de la ciutat, però també simbolitza l’impuls que han aportat en el terreny cultural i per a la ciutat aquelles persones que la reben. Formalment, les Ales a la Cultura consisteixen en una joia de disseny exclusiu.


Guardonats amb les Ales de la Cultura


2019: Carme Simon
2018: Pep Fargas
2017: Joan Asín
2016: Carles Fontfreda
2015: Joan Mercader
2014: Jordi Teis
2013: Jordi Sellas
2012: Josep Murlà
2011: Lluís Balcells
2010: Domènec Moli
2009: Josep M. Canals
2008: COAC
2007: Àngel Girona
2006: El Til·ler
2005: Isidre Charles
2004: Maria Pilar Serra
2003: Rialles Olot / Pere Serrat / Badia i Margarit

 

Participació