La quarta cursa de la dona solidària a les Preses serà el 24 d'octubre

Els beneficis que s'hi recullin es destinaran a l'Oncolliga Girona per a projectes adreçats a pacients amb càncer de mama de la comarca de la Garrotxa

El Parc 1 d'Octubre, on s'ha fet la presentació, serà el lloc de sortida de la cursa.
El Parc 1 d'Octubre, on s'ha fet la presentació, serà el lloc de sortida de la cursa. | @preses_cat.
NacióGarrotxa
07 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:16h
L’Ajuntament de les Preses col·labora amb la quarta cursa de la dona –que organitza el grup excursionista els Enfilats– que es farà el diumenge 24 d’octubre a les 10 del matí i que és oberta a totes les edats. La cursa es podrà fer corrent o caminant. No es tracta d’una cursa competitiva, ja que no hi ha cronometratge ni classificacions.

La cursa és, de fet, una activitat benèfica feta per a dones i amb la voluntat que els beneficis recaptats es destinin íntegrament a projectes adreçats a pacients amb càncer de mama de la comarca de la Garrotxa.

Com es va fer en la tercera edició, tots els beneficis obtinguts es destinaran a Oncolliga Girona,  per a diferents programes adreçats a dones amb càncer de la Garrotxa. L’any passat a causa de la pandèmia no es va poder celebrar la cursa però en l’edició del 2019 va tenir 2.000 participants i es van recaptar 15.800 euros, tot un rècord per a una prova que va néixer fa poc temps.

Aquest dimecres al matí, s’ha presentat les novetats d’aquesta quarta edició. Iolanda Lopera, de l'organització de la cursa de la dona, ha explicat les característiques d’aquesta cursa solidària i les principals novetats d’aquesta quarta edició. Hi haurà dos recorreguts: un de cinc quilòmetres i un altre de deu. El recorregut de cinc quilòmetres està pensat perquè sigui adequat a tots els nivells de mobilitat, i, en canvi, el de deu quilòmetres s’endinsa més per camins més boscosos. A diferència de l'última edició, enguany no es donarà esmorzar ni tampoc es realitzarà l’activitat del  ball de zumba –que es feia després de la cursa.

Lopera ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament de les Preses, el suport d’Oncolliga Girona i de moltes empreses, entitats, proveïdors i voluntaris que no han dubtat a col·laborar i a fer possible aquesta cursa. També, ha recordat que les persones interessades a participar a la cursa es poden inscriure a través del web fins al 17 d’octubre, que es tancaran les inscripcions.  

El batlle de les Preses, Pere Vila, ha afirmat que continuaran donant suport i col·laboració per part de l’Ajuntament perquè com la resta de les edicions anteriors torni a ser un èxit rotund de participació i d’organització. També, ha volgut recordar que és una cursa organitzada per un grup de veïnes que fa quatre anys va proposar-los poder portar a terme la cursa solidària al poble, i "per un municipi com les Preses és un orgull ajudar a fer-ho possible cada any i aconseguir aquestes participacions tan altes" en beneficis d'una bona causa, com és ajudar a les persones que pateixen càncer.

Per altra banda, ha assistit a la presentació la presidenta d’Oncolliga a Girona, Paqui Badosa, que ha afirmat que està molt satisfeta i agraïda que la cursa de la dona de les Preses continuï confiant amb Oncolliga Girona i aportant els beneficis recaptats, per seguir donant cabuda a diferents programes que realitza la fundació per a les pacients amb càncer de mama. "Són ajudes que possibiliten donar més suport a les persones que ho necessiten i pateixen aquest tipus de malaltia", ha dit.  

Per la seva banda, el regidor d’esports, Albert Danés, ha agraït la feina de tot el voluntariat i l'organització de la cursa de la dona i ha reiterat l’orgull de l’Ajuntament a poder recolzar aquesta cursa solidària i també esportiva. El regidor ha recordat que l’any passat a causa de la les restriccions imposades arran de la pandèmia no es va poder fer, però s'ha mostrat content perquè aquest any el mateix grup de dones ho han volgut tornar a organitzar amb el mateix ritme i dedicació de les passades edicions "i això té molt de mèrit, perquè a vegades situacions com les que hem viscut fan que ens costi més tirar endavant, i organitzar iniciatives d’aquest tipus".

La cursa començarà a les 10 del matí i la sortida dels dos recorreguts es realitzarà des del Parc 1 d’Octubre (davant l’escola lLa Bòbila).

 
Arxivat a