Comença la 2a edició del postgrau en Arboricultura Urbana de la FES d’Olot

Enguany, la formació es fa en format híbrid i amb totes les places ocupades

Diversos arbres «urbans» al Parc Nou d'Olot.
Diversos arbres «urbans» al Parc Nou d'Olot. | Xavier Borràs.
NacióGarrotxa
06 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 8:58h
El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Olot, Aniol Sellabona, i la directora de la Fundació d'Estudis Superiors (FES) d’Olot, Ariadna Villegas, han estat els encarregats d’inaugurar la segona edició del postgrau en Arboricultura Urbana de la FES aquest dimarts. El postgrau va néixer amb la voluntat de satisfer la demanda dels professionals de l’arboricultura entorn la gestió sostenible de l’arbrat urbà de ciutats i pobles. 
 
En els darrers anys l’arboricultura urbana ha tingut un desenvolupament mot ràpid, passant en poc temps, d’una gestió poc específica a una necessitat més multidisciplinària que té en compte el disseny i el manteniment de l’arbrat i les zones verdes com a element diferenciador de la infraestructura urbana. Davant d’aquesta nova visió, els municipis es troben amb una manca de professionals formats i titulats en aquesta matèria. Una situació que no succeeix a la resta d’Europa i Amèrica del Nord on s’imparteixen formacions similars des de fa temps. 
 
Amb l’objectiu de recollir aquest creixent interès i aquesta necessitat de formar els professionals d’aquest àmbit, des de la Fundació d’Estudis Superiors d’Olot i la Universitat de Girona es va impulsar el curs 2020-2021 la 1a edició del postgrau en Arboricultura Urbana, la primera oferta formativa d’aquest àmbit a Catalunya, que va assolir un gran interès dins del sector. El curs va estar sota la direcció acadèmica de Gerard Passola i Josep Selga, biòlegs i experts en arboricultura, els mateixos professionals que també s’encarreguen de la primera sessió d’enguany. 
 

Primer dia del porstgrau en Arboricultura Urbana a la FES d'Olot. Foto: @olotuit.


Ara, s’inicia la 2a edició d’aquest postgrau amb totes les places ja exhaurides. En total, es compta amb 25 estudiants provinents d’arreu de Catalunya. Com a novetat, aquest any s’ha decidit fer el postgrau en un format híbrid, de manera que els alumnes poden seguir les classes de forma presencial a les aules de la FES o bé en línia, excepte les sessions de caire pràctic o les visites de camp que són d’assistència presencial obligatòria.
 
Pel que fa al professorat del curs, a més dels dos directors, hi ha 11 docents més provinents de diferents disciplines per donar una visió el màxim de pluridisciplinària possible dins l’àmbit de l’arboricultura urbana. Aquest dimarts, la tècnica de la FES, Marta Fontaniol, ha estat l’encarregada de donar els detalls tècnics d’aquest segon curs. 
Arxivat a