Música

L’Hospital d’Olot acull un concert del músic Ferran Palau

El recital, íntim i de petit format, s’emmarca dins el cicle Sinèrgic, de concerts a presons i centres sanitaris de Catalunya

per NacióGarrotxa, Olot | 5 d'octubre de 2021 a les 15:54 |
Concert íntim de Ferran Palau a l'Hospital d'Olot. | @hospiolot.
El vestíbul de l’Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ha acollit aquest matí de dimarts un concert íntim i de petit format del músic català Ferran Palau, adreçat a professionals, usuaris, pacients i familiars. 

La iniciativa s’emmarca dins el cicle Sinèrgic de concerts a presons i centres sanitaris de Catalunya que cerca humanitzar els centres assistencials i reivindicar el poder transformador de la música i la necessitat de dinamitzar culturalment espais d’assistència mèdica, sobretot després d’un any i mig d’aïllament provocat per les imposicions restrictives arran de la pandèmia.


Durant els darrers mesos la productora Neandertal Records ha impulsat aquesta iniciativa, conjuntament amb la Diputació de Girona, i ja ha intervingut en alguns centres penitenciaris com Puig de les Basses o centres sanitaris com l’Hospital Universitari Dr. Josep Trueta de Girona i d’altres hospitals comarcals de les comarques gironines.
 

Enguany ha comptat amb reconeguts artistes de diferents àmbits musicals que participen en aquest cicle. S’hi compten artistes com Ferran Palau, Gemma Humet, la Jove Orquestra Simfònica de Barcelona, Judit Neddermann o Guillem Roma, entre d’altres. 

El cicle no té la voluntat de donar una cobertura cultural i musical completa als centres hospitalaris i penitenciaris sinó, més aviat, destacar la importància de pràctiques com la dinamització cultural o la musicoteràpia i el seu enorme poder sanador. 


La Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa ja fa temps que treballa en aquesta línia, sobretot de la mà de l’Observatori d’Humanitats en Medicina i amb l’objectiu de connectar la salut, la cultura i la societat a través d’activitats en diferents àmbits. Entre altres línies de treball, se cerca la dinamització de les zones comunes o de pas del centre per poder-hi fer exposicions
 

 

Participació