La Biblioteca Marià Vayreda d'Olot acull l'exposició «La mar de plàstics»

La mostra es pot visitar fins al 14 d’octubre i és fruit d’una proposta dels instituts d’educació secundària de la ciutat

NacióGarrotxa
05 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 15:51h
La contaminació per plàstics amenaça el medi marí.
La contaminació per plàstics amenaça el medi marí. | Arxiu NG.
La Biblioteca Marià Vayreda d'Olot acull fins al 14 d’octubre l’exposicióLa mar de plàstics. La contaminació per plàstics ha esdevingut, en els últims anys, un dels principals problemes que amenaça el medi marí i que arriba a causar greus problemes en els ecosistemes i fins i tot en la salut de les persones.

Atansar-se a qualsevol platja i trobar-hi residus, surant a l’aigua o dipositats a la sorra, és una imatge, malauradament, molt habitual. Es calcula que cada any arriben als oceans entre cinc i tretze milions de residus plàstics.

L’exposicióLa mar de plàsticsdescriu el problema de la contaminació marina per plàstics i les claus per formar part de la solució. A través de gràfics i de petits textos, el visitant descobrirà el cicle dels plàstics, els diversos tipus de plàstics, les conseqüències de l’acumulació al mar per al medi ambient i per a la salut de tots els éssers vius, i les formes de lluitar contra aquest tipus de contaminació.
 

Cartell de l'exposició «La mar de plàstics». Foto: @Diba.


En paral·lel, la Guia del Mes de la Biblioteca recull una tria de llibres i lectures per aprofundir en aquesta problemàtica, amb recursos per a les diverses edats. Es pot consultar al costat mateix de l’exposició.

La mar de plàstics és un projecte de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona i el disseny és obra de Germán Esono Escorsa.

L’acollida de l’exposició a Olot és fruit d’una proposta dels instituts d’educació secundària de la ciutat i l’han preparada els tècnics de l’àrea de Cultura i Educació de l’Ajuntament d’Olot.


 
Arxivat a