1 de 10
Arts escèniques

El Planescadabra: nou festival internacional de màgia de les Planes d'Hostoles

Tindrà lloc el 16 i el 17 d'octubre, amb dos espectacles de carrer de franc a la plaça Nova i dues gales, amb la presència de 14 artistes

El Mag Nani i el batlle, Eduard Llorà, han presentat el Planescadabra. | Foto: Xavier Borràs.
per Xavier Borràs, Les Planes d'Hostoles, Catalunya | 4 d'octubre de 2021 a les 13:27 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El petit municipi de les Planes d'Hostoles, de 1.720 habitants, al límit meridional de la Garrotxa, és una població de grans ambicions culturals, com ja ha demostrat al llarg dels anys amb iniciatives com el Planestieuja't o la Fira del Joc. Ara, un vell i estimat projecte, que s'havia pensat per a la primavera de 2020 –però que les restriccions imposades arran de la pandèmia van obligar a tirar enrere–, el Planescadabra, començarà el seu primer camí el cap de setmana del 16 i el 17 d'octubre.

Amb dos espectacles de carrer de franc a la plaça Nova i b al pavelló municipal, amb la presència de 14 artistes, el primer festival internacional de màgia s'ha presentat aquest matí al saló de sessions de l'Ajuntament, amb la presència del batlle, Eduard Llorà, el regidor de Cultura, Joan Soler, i el director del festival Nani Armengou, conegut com el Mag Nani, fincat a la comarca.


El festival s'ha pensat amb dos espectacles de carrer de franc a la plaça Nova, que oferiran dissabte (18:00 h) i diumenge (12:00), respectivament,  Toni Cors amb Andreu i el bagul màgic, i Maria Altés amb De carrer.
 

El programa del Planescadabra inclou dos espectacles de carrer i dues gales al pavelló municipal. Foto: Xavier Borràs


A més, al pavelló, s'hi oferiran dues gales (a 15 euros per cap i gala; 25 euros si s'opta per les dues): una gran gala nacional i internacional, a les 21:30 h, amb Kenris Murat, Grando i Silvana, Enric Magoo, Ramó i Alegria i Paul Black; i, diumenge a les set de la tarda, una gala de màgia jove, la Solidarmàgia, amb Alvaro Cortés, Maga Game, Martí Cordero, Maria Altés, Mag Caru (que la presentarà), i el Mag Nani. Al darrer moment també s'hi ha afegit,  Roger Sala, el jove mag recentment guardonat amb el primer premi del Festival Màgicus.

La recaptació d'aquest punt final del festival, la gala Solidarmàgia, és una iniciativa que ja fa 17 anys que volta pel món i que acosta la màgia amb tallers i espectacles per a diversos col·lectius com són els infants de plantes oncològiques, orfenats, leproseries, escoles aïllades al bell mig de la saban aficna, dones maltractades, etc.


"La màgia és una art que ens converteix a tots en nens", ha manifestat el batlle de les Planes d'Hostoles. Eduard Llorà també ha comentat que en pròximes edicions tractaran d'ampliar el festival amb tallers i cursos que actualment no es poden oferir per les dificultats que imposen les restriccions arran de la pandèmia.

Altrament, amb el seu habitual sentit de l'humor, i algun truc de màgia inclòs, el Mag Nani ha pronosticat que el festival Plnesdecabra no solament ha vingut per a romandre en el temps, sinó que vol convertir-se en un festival de prestigi internacional.

Vegeu el programa del Planescadabra en un format més gros. Foto: @planescat.


 
Participació