Un 56% de les entrades adquirides a Olot la temporada 2020-2021 han estat gratuïtes

En total s’han repartit 17.513 entrades, més que en anteriors campanyes, ja que amb la pandèmia també n'ha calgut reservar de franc per als espectacles a l’aire lliure

El Sismògraf al Parc Nou ha estat dels espectacles més vistos a Olot en la temporada 2020-2021.
El Sismògraf al Parc Nou ha estat dels espectacles més vistos a Olot en la temporada 2020-2021. | Martí Albesa.
NacióGarrotxa
04 d'octubre del 2021
Actualitzat a la 13:22h
La temporada cultural que organitza i ofereix Olot Cultura des de setembre fins a agost, just abans de les Festes del Tura, s’ha tancat amb el repartiment de 17.513 entrades. Aquesta xifra supera la del 2020 –12.791–, la qual cosa és normal perquè era l’època de l’auge de la pandèmia, per bé que, també, presenta millors resultats que els de 2019 –les entrades adquirides van ser llavors de 14.579.

Així doncs, tot i que els aforaments per als espectacles han estat més reduïts per a sotmetre's a les restriccions imposades, les vendes han viscut un augment significatiu per l’obligació de reservar entrades en les activitats gratuïtes. En aquest sentit, cal destacar dues coses: el 56,6% de les entrades han estat de franc i pràcticament no s’ha fet venda a taquilla, sinó que la gran majoria de gent ha optat per agafar-les de manera anticipada per mitjans telemàtics.

Pel que fa al públic que adquireix les entrades per les diverses activitats culturals de la ciutat, cal assenyalar que el 66 % són dones, amb una mitjana d'edat de 43 anys. Precisament, quant a les edats, s’ha produït un augment en totes les franges –la de 50 a 55 anys continua essent la més nombrosa—, tot i que la que ha tingut un major increment ha estat la que engloba les persones de 35 a 45 anys. Aquest fet ha comportat que el públic s’hagi rejovenit uns set anys de mitjana respecte de fa dos anys, just abans de la pandèmia.

A l’hora d’adquirir les entrades, més del 50% de les persones n’han comprades, pel cap baix, per a dos espectacles, i d’aquests, un 14%, com a mínim, ho han fet per a tres. En aquest bloc cal destacar els clients que són membres de Societat Anònima, els quals han comprat el 19% del total de tiquets disponibles i s’han estalviat una mitjana de 40 euros en total. 

Finalment, aquells esdeveniments que han tingut més èxit pel que fa a les vendes també es corresponen amb els que tenen més capacitat de públic. En concret són les quatre sessions del Circ a la Plaça, el Sismogràf al Parc, el concert d’El Pot Petit que va tenir lloc al Teatre Principal i l’obra T’estimo si he begut.
 
Arxivat a