Castellfollit de la Roca celebra diumenge la primera edició de la Fira Juganera

Es tracta de redescobrir les ganes de jugar per a petits i grans més enllà de les plataformes digitals

Els jocs de fusta prendran protagonisme a la 1a Fira Juganera de Castellfollit de la Roca.
Els jocs de fusta prendran protagonisme a la 1a Fira Juganera de Castellfollit de la Roca. | Paula Jaume.
NacióGarrotxa
01 d'octubre del 2021
Actualitzat a la 13:03h
Aquest diumenge, 3 d’octubre, Castellfollit de la Roca viurà la seva 1a Fira Juganera, un esdeveniment que neix amb la intenció de reforçar les virtuts dels jocs de taula i les joguines de fusta.

No hi haurà jocs digitals: en cap cas no es vol menystenir aquest àmbit, però sí que es vol reivindicar les ganesde divertir-se amb joguines i elements de tota la vida i que han servit perquè diverses generacions aprenguin habilitats socials de cooperació, d’anàlisi estratègic, de capacitat resolutiva  i de respecte a normes estipulades, sempre des d’una vessant lúdica.

La Fira se celebrarà a la plaça Catalunya de Castellfollit de la Roca, de les 10 h del matí a 19 h del vespre. Durant el dia hi haurà una desena de parades amb jocs de taula de tota mena i demostracions lúdiques amb la intenció que els visitants els descobreixin. També, hi haurà diverses editorials de contes, que oferiran les seves novetats al públic.

L’espai comptarà amb una ludoteca de jocs de taula i joguines de fusta (dinamització Kapla) per a totes les edats, amb la voluntat que famílies o grups d’amics puguin jugar durant tot el dia.

D’altra banda, s’ha preparat una sessió de contacontes dirigida a tots els públics (12 h, amb Dora Miquel i Maria Rosa Farrés).
 

Cartel de la 1a Fira Juganera de Castellfollit de la Roca. Foto: @ajcastellfollit.

Arxivat a