La Vall d’en Bas celebra el primer ple presencial postpandèmia

El plenari recolza “Desconnecta de les elèctriques!", contra l’increment del preu de la llum, amb una apagada el 8 d'octubre de 22 a 22:30 h als pobles del municipi

Primer ple presencial a l'Ajuntament de la Vall d'en Bas.
Primer ple presencial a l'Ajuntament de la Vall d'en Bas. | @ajuntamentbas.
NacióGarrotxa
30 de setembre del 2021
Actualitzat a la 13:20h
Aquest dimarts s’ha celebrat el primer ple presencial de 2021 a l’Ajuntament de la Vall d’en Bas i el primer també després que les  restriccions imposades arran de la pandèmia obligués a fer les sessions plenàries de manera telemàtica.

D’entre tots els punts tractats, en destaquen tres relacionats amb temàtiques ben diverses.
El primer fa referència a l’aprovació inicial del Reglament del servei de cementiris a la Vall que, a més, a partir d’ara comptaran amb uns columbaris per tal que qui ho desitgi hi pugui dipositar les urnes amb les cendres dels difunts. L’expedient se sotmet a informació pública perquè en el termini màxim de 30 dies es presentin les reclamacions i al·legacions que es considerin oportunes.

El segon punt tracta de l’aprovació del conveni d’encàrrec de gestió entre el Consell Comarcal de la Garrotxa i l’Ajuntament de la Vall d’en Bas per a l’assistència tècnica en matèria de protecció civil i emergències. En aquest sentit, l’ens comarcal ha decidit donar suport i col·laborar amb els diferents municipis de la comarca pel que fa a la redacció, manteniment i desplegament dels plans d’emergències municipals, amb la signatura dels corresponents convenis amb els diferents ajuntaments interessats.

Algunes de les competències que assumeix són, per exemple, l’obertura de les franges de seguretat per a la prevenció d’incendis forestals d’acord amb els plànols de delimitació de cada municipi; la senyalització dels guals que travessen cursos d’aigua i poden representar un perill per a les persones o vehicles que han de creuar en moments de riuades sobtades, etc. A tals efectes, s’ha constituït la Comissió d’emergències i protecció civil de la comarca i es disposa del Centre de coordinació d’emergències comarcal.

Finalment, el tercer punt ha estat una moció contra l’increment de preus de l’electricitat i una crida a la mobilització que, entre d’altres, insta al govern de l’Estat a reestructurar l’actual model energètic tot definint nous mecanisme de control públic, lliure d’oligopolis i amb un sistema de preus just, equitatiu, competitiu, sostenible ambientalment i transparent.

També, se sol·licita al govern de l’Estat un fons extraordinari en favor dels ajuntaments per tal de cobrir l’increment de sol·licituds que estan rebent els serveis socials. Així mateix, es demana promoure la instal·lació de sistemes d’autoconsum energètic basats en energies renovables, amb bonificacions d’una part de la quota de l’IBI, IAE o ICIO en favor de la ciutadania i empreses que disposin de sistemes d’aprofitament d’energies renovables.

Per acabar, el Consistori dóna suport a la convocatòria “Desconnecta de les elèctriques!” contra l’increment del preu de la llum amb una crida el pròxim 8 d’octubre a sumar-se a l’apagada de 22 h a 22:30 h des dels diferents pobles de la Vall.

Podeu llegir la moció completa fent clic aquí.