S’inicia el procés per a definir els usos de tres espais dels barris de Sant Miquel i les Tries

Coincidint amb les festes de sant Miquel s’han organitzat caminades i punts informatius per a recollir les primeres impressions dels veïns

Molts veïns han participat aquest cap de setmana en el procés participatiu.
Molts veïns han participat aquest cap de setmana en el procés participatiu. | @olotuit.
NacióGarrotxa
27 de setembre del 2021
Actualitzat a les 10:56h
Aquest cap de setmana, tot coincidint amb les festes de sant Miquel, s’ha iniciat el procés participatiu per a definir els usos de tres espais de la zona de Sant Miquel i les Tries: la plaça de Sant Miquel, l’espai intervolcànic i la zona de les Mates.

Aquesta actuació s’emmarca en el procés participatiu iniciat l’any 2014 al barri de Sant Miquel i les Tries, del qual va sorgir el PIAM, el pla que determina accions a mig i llarg termini per a crear un barri més amable i habitable i fer-lo més actiu i atractiu. 
 
El Consell de Barri ha decidit enguany posar l’èmfasi a recollir quines necessitats tenen tots dos barris en relació amb l’espai públic perquè els veïns "puguin fer propostes per a determinar quins usos han de tenir tres espais concrets: la plaça de Sant Miquel, l’espai intervolcànic i la zona de les Mates”, tal com ha explicat la regidora de Participació de l’Ajuntament d’Olot, Imma Muñoz.

Aquest procés participatiu ha arrencat amb dues activitats durant el cap de setmana de festes del barri: unes caminades i un estand situat a la plaça de Sant Miquel per a recollir les primeres impressions a peu de carrer. Voltes Cooperativa d’Arquitectura i Ichik s’encarreguen de la dinamització d’aquest procés que ha començat aquest dissabte i diumenge.

Segons ha explicat Albert Aira, “hem preparat una sèrie de dinàmiques perquè hi pugui participar el veïnat (adults, joves, infants...) a les quals hem situat uns plànols per recollir les opinions sobre els futurs usos, les problemàtiques i les oportunitats d’aquests espais a l’hora de la seva transformació”.   

A més de les activitats d’aquest cap de setmana, d’ara fins a final d’any hi haurà propostes en diversos formats que permetran arribar al màxim de persones i que serviran per a recollir actuacions de millora dels tres espais. 
 
A més del procés participatiu, el Consell de Barri ha acordat, també, dues actuacions més: continuar amb el festival de teatre social Entranyes (que es durà a terme el penúltim cap de setmana d’octubre i la d’aquest 2021 ja serà la tercera edició) i un projecte de millora de la zona vora riu, des de la plaça Palau fins a les Tries. Aquest projecte es definirà igualment amb entitats, veïns i equips tècnics municipals durant aquesta tardor. 
Arxivat a