Quatre joves de la Garrotxa aniran a la universitat amb les beques de la Fundació Maria Rosa Sans

De les 18 candidatures presentades, Sergi Babiano i Suchita Kaur de l’INS La Garrotxa, i Maria Coromina i Amandip Kaur de l’INS Bosc de la Coma, han estat els alumnes becats enguany

Els joves premiats enguany amb les beques.
Els joves premiats enguany amb les beques. | fundaciomrsans.
NacióGarrotxa
24 de setembre del 2021
Actualitzat el 18 de maig del 2022 a les 11:03h
Aquest divendres s’ha celebrat l’acte de lliurament de la quarta edició de les beques de la Fundació Maria Rosa Sans, que tenen com a objectiu donar suport a estudiants de la Garrotxa amb talent, però amb recursos econòmics limitats, perquè puguin iniciar els seus estudis universitaris.
 
De les 18 candidatures presentades en total, Sergi Babiano i Suchita Kaur de l’INS La Garrotxa, i Maria Coromina i Amandip Kaur de l’INS Bosc de la Coma, han estat els alumnes becats enguany. Gràcies a aquestes beques podran cursar Biologia a la Universitat de Girona, Enginyeria Química a la Universitat Autònoma de Barcelona, Educació Social a la Universitat de Girona, i Comptabilitat i Finances a la Universitat de Girona, respectivament. L

es ajudes es destinaran a finançar les despeses de matrícula i taxes obligatòries, així com l’allotjament, la manutenció, els desplaçaments i el material docent dels  alumnes durant el període lectiu.
 
El lliurament de les beques ha tingut lloc a la seu central de Noel, empresa vinculada a la Fundació, en un format adaptat a les mesures imposades arran de la pandèmia. L’acte ha comptat amb la presència de Joan i Tomàs Boix, president i vicepresident de la Fundació Maria Rosa Sans; Anna Bonfill, secretària, Anna Bosch, membre del patronat, així com dels estudiants becats d’enguany, acompanyats d’alguns familiars; i altres membres de l’entitat.
 
Des dels seus inicis fa quatre anys, la Fundació Maria Rosa Sans dóna assistència econòmica a joves garrotxins que cursen segon de batxillerat i segon curs de cicles formatius de grau superior, perquè puguin accedir a una formació universitària i poder tenir un futur laboral ple d’oportunitats. Aquesta entitat va néixer amb l’esperit compromès i amb la vocació social que caracteritzava la meva mare, Maria Rosa Sans, una persona que com a mestra d’escola sempre va tenir la voluntat d’ajudar als alumnes que més ho necessitaven perquè tenien talent i ganes d’estudiar, però els mancaven els recursos per fer-ho” ha assegurat el president de la Fundació, Joan Boix, durant l’acte de lliurament.
 

La Fundació ajuda estudiants amb talent i recursos econòmics limitats. Foto: fundaciomrsans.


A banda dels nous estudiants que entren en el programa cada any, els alumnes poden renovar la beca pels següents cursos universitaris fins a la finalització dels estudis, sempre que la seva situació econòmica continuï emmarcada dins els criteris establerts per la Fundació i segueixin amb el seu compromís vers els estudis. D’aquesta manera, si es comptabilitzen els estudiants becats enguany i els que continuen becats d’edicions anteriors, per l curs 2021-2022 la Fundació Maria Rosa Sans tindrà un total de dotze alumnes becats. Així doncs, en els seus quatre anys d’activitat, el valor global de les ajudes aportades per la Fundació ascendeix a prop de 60.000 euros.
 
Nou programa de mentoria i nova pàgina web
Una de les principals novetats d’enguany és que la Fundació assignarà un mentor a cadascun dels becats, amb la voluntat de poder fer un seguiment de la seva evolució i guiar-los en el procés d’aprenentatge i en la futura carrera professional. Els mentors seran professionals de diferents àmbits vinculats amb les carreres universitàries escollides.  Tant els nous becats, com els estudiants que renoven, comptaran amb el suport d’aquesta figura.

Finalment, aquest estiu l’entitat ha estrenat lanova pàgina web, on es pot consultar tota la informació per a poder sol·licitar aquests ajuts, l’actualitat de la Fundació o les experiències dels estudiats becats, entre d’altres.
 
La Fundació Maria Rosa Sans
La Fundació Maria Rosa Sans Tintó neix el 2018 a Sant Feliu de Pallerols, per iniciativa de les famílies Boix-Bosch i Boix-Bonfill, amb la finalitat de promoure la igualtat d’oportunitats i amb la voluntat d’afavorir el creixement i el desenvolupament de les persones a través de la formació i promoció de l’autonomia personal.

La institució treballa impulsant la carrera de joves amb talent i capacitats, que per la seva situació familiar i econòmica no disposen de recursos suficients per iniciar els estudis en l’àmbit universitari.